НЕВЕРОЯТНО: Спартак (Пл) надви Левски с 4 точки в последните 2 секунди

Вижте подробности

Спартак Плевен постигна невероятна победа в София срещу Левски с 86:85 с кош и фаул със сирената. Плевенчани изоставаха през почти целия мач, като единствено в самото начало и при финалния сигнал се оказаха напред. Те се държаха обаче на малко разстояние до съперника и търсиха до последно това, което постигнаха.

Семаджи Хейнс-Джоунс бе големият герой с тройка с 2 секунди до сирената и фаул срещу него, който донесе успеха. Двата отбора направиха доста качествен двубой на добро темпо в зала Триадица. Левски имаше предимство в подкошието със събуждането на Джон Флорвиъс и силните моменти на Николай Михайлов, но не успя да вземе преднина в първата четвърт. В нея Спартак успя да поведе и имаше лек аванс до средата на частта.

Левски обърна със серия от 8-0 и от своя страна имаше малко преимущество, за 24:20 след 10 минути. Втората четвърт се накъса от нарушения, което леко спря доброто темпо, но домакините се справиха по-успешно в атака, а освен това бяха оранизирани и в защита. Отлично се включи в ротацията и новото попълнение на "сините" - Серхий Павлов - с 8 точки за 9 минути до почивката. Паузата дойде при 48:35 за Левски, с точно половината актив за домакините от подкошието.


Спартак не успя да влезе много добре и в третата част, като разликата стигна до 16 точки. Чак в средата на периода гостите вдигнаха оборотите и в двете фази на играта и с точни изстрели от далеч съкратиха изоставането си до само 8 точки. Последната част дойде при 68:58, като остави интрига до края. Безответна поредица на Спартак от 7-0 съвсем върна плевенчани в мача - до едва 5 точки с близо 8 оставащи минути. Левски нямаше никакви решения в атака и позволяваше на Седариан Рейнс да си прави каквото иска в подкошието им от другата страна. Така се стигна до 75:73, а Спартак повярва, че може да стигне до обрата.


Това обаче събуди и Левски и "сините" отговориха със серия от 8-0, за да възстановят аванс от 10 точки и отново да поемат контрола върху срещата. Спартак не се отказа до финалната секунда, а въпреки добрия си мач до момента, Алън Арнет направи лошо решение и в нападение, и в защита в последните секунди, а плевенчани използваха шанса си. Хейнс-Джоунс атакува за три точки, изравни до 85:85, а бе и фаулиран от Арнет, за да вкара победната точка.


Николай Стоянов вкара 18 за успеха, Седариан Рейнс завърши с 16 и 10 борби, Цветомир Чернокожев добави 12, а Семаджи Хейнс-Джоунс приключи с 16. Алън Арнет вкара 19 за Левски, Джон Флорвиъс добави 18 и 11 борби, Николай Михайлов - 16 и Асен Великов - 14, пише bgbasket.com.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки