СКАНДАЛ: Обвиниха Леброн Джеймс, че взима допинг

Вижте подробности

СКАНДАЛ: Обвиниха Леброн Джеймс, че взима допинг

Макар и на 38 години, ЛеБрон Джеймс продължава да изумява целият баскетболен свят с невероятната си игра за Лос Анджелис Лейкърс. Наскоро той счупи рекорда на Карим Абдул-Джабар за най-много точки в историята на НБА. Колкото и милиони фенове да има „Краля“ по целия свят, критиците на ЛеБрон също не липсват. Един такъв човек е  промоутърът от UFC Чаел Сонен.


Той обвини ЛеБрон, че поддържа спортното си дълголетие с използване на забранени субстанции. „Имаме един и същ човек за наркотиците, знам точно какво приема“, каза бившият боец от UFC в интервю пред подкаста „Flagrant“, като посочи, че въпросният допинг е еритропоетин (EPO). Тази субстанция увеличава броя на червените кръвни клетки в кръвта, което води до повишена наличност на кислород.

„Други баскетболисти, които чуят какво прави ЛеБрон, ще кажат, че няма значение. Ако знаехте какво правят тези подобрители на ефективността, щяхте да знаете, че има значение. EPO има значение, това е причината ЛеБрон да го взема. EPO увеличава вашите червени кръвни клетки, което ви дава повече издръжливост, за да играете в целия мач“, каза Сонен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки