НА "ЕТИХАД": Има ли сили Лайпциг да хвърли бомбата срещу Сити

Двубоят е от 22,00 часа

НА "ЕТИХАД": Има ли сили Лайпциг да хвърли бомбата срещу Сити

Манчестър Сити приема РБ Лайпциг на „Етихад Стейдиъм“ в интригуващ реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. „Червените бикове“ устояха на натиска на „гражданите“ преди три седмици и двата отбора завършиха 1:1 на „Ред Бул Арена“.

За Манчестър Сити се разписа Рияд Марез (27 минута), а равенството възстанови Йошко Гвардиол (70). "Гражданите" доминираха тотално през първото полувреме и се оттеглиха на почивката с притежание на топката от близо 75% във времето и седем отправени удара, а след това домакините излязоха напълно променени и само могат да съжаляват, че не постигнаха пълен обрат.

За последно „гражданите“ отпаднаха в тази фаза на Шампионската лига през сезон 2016/17, когато бяха отстранени от Монако. Сити може да изравни рекорда на Арсенал, датиращ отпреди 14 години, за най-много мачове на английски тим без загуба у дома в Шампионската лига. В момента серията на „гражданите“ без поражение на „Етихад Стейдиъм“ в турнира възлиза на 23 мача, като в 21 от тях Сити постигна победи.

Интересен факт е, че Гуардиола е последният треньор, който успя да изведе германски отбор до победа на „Етихад“. Това се случи през сезон 2013/14, когато испанецът бе начело на Байерн (Мюнхен). Оттогава германските тимове имат девет неуспешни опита за това. 

През уикенда „червените бикове“ победиха с 3:0 Борусия Мьонхенгладбах, въпреки че до първия гол не блестяха с нищо. Преди това РБ Лайпциг загуби от Борусия (Дортмунд) на "Сигнал Идуна Парк" в Бундеслигата и по този начин прекъсна впечатляващата си серия от девет поредни срещи като гост във всички турнири без поражение.

Гуардиола няма никакви проблеми с контузени играчи, така че може да разчита на всичко най-добро, с което разполага. Най-неприятно за Марко Розе е отсъствието на Кристофър Нкунку, който преди две години отбеляза хеттрик на „Етихад Стейдиъм“. Гулачи, Диало и Шлагер също са аут заради контузии.

Мениджърът на Рейнджърс с коментар за Кордоба

Филип Клеман недоволен от спекулациите

Майорка взе глътка въздух с минимален успех над Лас Палмас

"Червените" са вече на девет точки над опасната зона

Радост в Жирона: Ще домакинства на своя стадион в ШЛ

УЕФА позволи на отбора да ползва домакинския си "Монтиливи"

Селтик отчая Рейнджърс и сложи ръце на титлата

"Детелините" са с шест точки аванс два кръга преди края

Тухел: Нямам идея за бъдещето ми

Специалистът не знае кой отбор ще води следващия сезон

Интер мина границата от 4600 точки в Серия А

"Нерадзурите" се наредиха в елитен клуб до Ювентус

Луис Енрике: Мисля, че е ясно къде отива Мбапе

Треньорът на ПСЖ коментира официалната раздяла на нападателя с клуба

Левандовски вкарва Барселона в разход, ако продължи да бележи

Два гола до края на сезона ще струват на каталунците 1.25 милиона евро

Милан вади рекордна сума за острието на Лайпциг

Бенямин Шешко ще струва на "росонерите" 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки