„Рамус София Оупън“ – турнирът по таекуондо на шампионите

Домакин на 10-то издание на турнира в събота ще бъде „Асикс Арена“

За 10 години „Рамус София Оупън“ се утвърди като един от най-престижните и най-посещаваните турнири, не само на Балканите и в Европа, но и в света.

За това време през него са преминали най-големите имена в световното таекуондо – сред тях 6-мма олимпийски шампиони, 20 олимпийски медалисти, 31 световни шампиони и 33-ма медалисти от първенства на планетата.

Митко Джорджев е единственият българин спечелил титла в турнира през 2020 година.

До медалите от нашите състезатели през години са стигали Габриела Кацарова, Митко Джорджев, Йордан Колев, Кристиян Веселинов, Божидар Аврамов, Любомир Богданов и Владимир Далаклиев.

За уважението, което семейството на олимпийското таекуондо оказва на организаторите от Таекуондо клуб „Рамус“, говори и факта, че тази година в него ще видим близо 1000 състезатели от над 10 държави, въпреки еднодневния му формат.

Конкуренцията при младежите и девойките ще бъде изключителна, защото тук са най-добрите спортисти в света в тези възрасти. 

Това е страхотен начин да се развива таекуондото като масов спорт, от който да излязат бъдещите шампиони.

Домакин на 10-то издание на турнира в събота ще бъде „Асикс Арена“.

Срещите ще започнат в 9.00 часа, а финалите се очаква да се състоят около 18.00 часа.

Официалното откриване на състезанието ще бъде в 13.00 часа. На церемонията са поканени да присъстват Негово превъзходителство Ли Хо Шик -  посланик на Република Корея,  Петър Георгиев – заместник -министър на младежта и спорта, Мирослав Боршош - заместник-кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности'', проф. Татяна Янчева – заместник- ректор по международната и научната дейност на Национална спортна академия „Васил Левски“, Красен Кралев и проф. Даниела Дашева като бивши спортни министъри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки