Любо Ганев: От нас зависи какво ще се случи в олимпийските квалификации

"Пожелавам на всички състезатели да са здрави"

Президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев коментира жребия за олимпийските квалификации. Българските отбори се паднаха да играят в Китай (мъже) и Япония (жени) по пътя към Париж 2024.

Всеки от тимовете ще има по седем съперника, като само първите два в крайното класиране на турнирите ще участват на Игрите във френската столица.

"Пожелавам на всички състезатели да са здрави - започна Ганев. - Вярвам, че всички повикани, ще се явят на лагера. Това е първата ни голяма цел. Не мога да коментирам дали групите са добри или лоши. Трябва да играем и от нас ще зависи какво ще се случи. Фокусът е върху волейболната Лига на нациите. Там трябва да се представим добре. Целта и пред двата отбора е да запазим мястото си в нея. Пред мъжете и жените предстоят европейски първенства, в които очаквам да натрупаме победи и самочувствие. Тогава ще излезем с високо вдигната глава в олимпийските квалификации. Там - каквото сабя покаже. Сигурен съм, че всички българи ще тръпнем за нашите състезатели. Дано ни зарадват".

В олимпийската квалификация при мъжете България ще играе срещу Китай, Полша, Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия.

При жените българският отбор ще се изправи срещу Япония, Бразилия, Турция, Белгия, Пуерто Рико, Аржентина и Перу.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки