Мъри: Класирането не ми е интересно

Срещу Арда ще ни е трудно, откровен е треньорът на Левски

Мъри: Класирането не ми е интересно

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде традиционната си пресконференция преди двубой на „сините“. Левски гостува на Арда в Кърджали в мач от 24-ия кръг на efbet Лига, като преди него наставникът говори по най-актуалните теми, свързани с тима и клуба.

„Илиян няма да може да вземе участие в мача, ще се възстанови в средата на другата седмица. Пропусна два мача и така ще пропусне и мачовете на националния отбор. Роналдо имаше положителен тест за Ковид и отсъства 3 дни. Днес вече е негативен и днес ще участва в тренировката и се надяваме всичко да е наред за мача“, каза той за кадровите проблеми в отбора преди визитата на Арда.

По повод съперника, Мъри заяви: „Това е отлична възможност за нашия отбор. Арда има добри млади български играчи и повиши нивото си през втория полусезон. Играе добър и комбинативен футбол и за нас това е добра възможност да покажем какво можем. Футболистите ще имат добър тест преди дългата пауза. Очаквам да играем на най-добрите си възможности. Ще се опитаме да направим футболно шоу, защото където е Левски, там има шоу. Надявам се футболистите да дадет максимума от възможностите си“.

„Имам идеи, имаме опции. Роналдо вече е здрав, нямаше сериозни симптоми, чакахме да даде негативен тест. Може и той да участва, ще вземем решение преди мача. Има кой да играе на позицията на Роналдо, въпреки че за нас всеки отсъстващ играч е голяма липса. В защита имаме повече дълбочина, докато в атака не е така и всеки отсъстващ в атака е голяма загуба“, каза той относно позицията на Роналдо в атака и дали бразилецът ще играе.

Наставникът на Левски продължи с добрите думи за Арда: „Има доста интересни футболисти и в защита, и в средата, и в атака. Не мога отлича някого. Те са комбинативни, имат изчистена схема и постройка. Не можем да търсим големи проблеми в Арда. За нас най-важното е ние как ще играем. Искам да играем на максимума от възможностите си и да наложим стила си на терена“.

Относно това, дали в отбора са решили кой да бие дузпа, ако Левски получи такава, Стоилов призна: „Ще видим според хората на терена, ще решаваме в последния момент. В миналия мач компенсирахме пропупска. Миналата година обаче дузпите ни лишиха от много успехи. Опитваме да се подобряваме. Левски загуби мачове на дузпи, които можеха да прехвърлят много отбора в исторически план, като можехме да спечелим трофей, ако не бяхме пропускали дузпи“.

„Най-важното е да затвърдим победите, сега сме срещу по-силен отбор. Не гледам класирането, защото когато Левски не е на първо място, на мен не ми е интересно. Трите точки ще са златни в тази сгъстена група от отбора. Ние се стремим към добра игра и победа във всеки мач. Надявам се на подкрепа от привържениците ни, които винаги пълнят секторите си при гостувания, а футболистите да дадът всичко от своите възможности. Ако не положим максимални усилия, ще имаме проблеми в Кърджали“, категоричен бе наставникът на „сините“.

„Футболистите всичко им е наред откъм условия и финансиране и трябва да мислят само за представянето на терена. Те имат ангажимент само на терена, да радват хората, всички останали проблеми са им решени“, коментира той ситуацията в клуба и дали тя влияе на футболистите.

Мъри коментира дълго защитата на отбора: „В линията на защитата трябва всеки мач да сме стабилни, тъй като качествата на играчите са високи. Трима от четиримата в защита са национали. Такава отбрана с такива класни играчи трябва всеки мач да се подобряват. Очаквам да се представят по-добре. Те имат още по-високо ниво, въпреки че в последните мачове почти нямаше положения пред вратата ни. След като много се коментира тяхното ниво, значи всеки мач тези играчи да се представят на максимума. Те се справиха добре в последните 3 мача, но искам да се справят така в 30 мача, тогава ще съм доволен“.

„Тя не е непозната ситуация. И преди сме го правили, говорили сме с всеки играч. Клубът прави нужното, за да задоволим интереса на играчите. Отборът е млад, играчите имат голямо хоризонт пред себе си. Те знаят, че ако сега или след 6 месеца не направят трансфер, не е проблем. Когато са на по-преклонна възраст, тогава е проблем, както беше с Георги Миланов, който нямаше толкова хоризонти пред себе си. Често играчи отиват в Европа необучени достатъчно и тогава кариерата им там приключва бързо и те се връщат. Аз правя всичко възможно да обуча играчите и да отидат готови там. Играчите имат голям хоризонт пред тях и не е проблем, че не са били трансферирани“, заяви той относно неосъществените трансфери на някои от футболистите на Левски.

Той говори конкретно за Жереми Петрис: „Откакто Жереми е дошъл в Левски, той има позитивни изяви. Миналата година и сега имаше проблеми. Има още компоненти, по които трябва да работи, за да ги подобри. Той се старае много. Играе с желание и агресия, но е изчистил малка част от играта си. Той щеше да е много по-добър, ако не страдаше от толкова контузии. Не трябва повече да допускаме той да се травмира. Ако той продължи с обучението си, а не слуша ласкавите слова и изчисти проблемите си, той може да е един от добрите защитници в Европа“.

„Джевад е изключително млад. 20 години са ранна възраст, когато сменяш обстановката и идваш в по-голям клуб. Той се старае, има нужното ниво и качества и скоро ще започва като титуляр. Той попадна в точния момент в точния отбор и ще получава шансове естествено“, завърши Стоилов относно приспособяването на офанзивния футболист Джевад Ел Джемили към отбора.

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки