Владо Илиев 29-и за Световната купа в Холменколен

Вижте подробности

Норвежкият биатлонист Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването за мъже на 12,5 километра в Холменколен в покрайнините на Осло. За Бьо това e 15-а победа за сезона в Световната купа през този сезон в индивидуален старт, като той има и още три победи на световното първенство.

Само в дисциплината преследване 29-годишният носител на Световната купа има седем победи в осем проведени състезания, в това число и в старта от световното първенство в Оберхоф, в който взе златото.

Бьо направи само една грешка при стрелбата и завърши с време от 32 минути и 34 секунди. Последната обиколка за Бьо бе триумфална, като повече от 500 метра преди края той взе норвежкото знаме, а на финалната правя спря, за да бъде поздравен от препълнените с фенове трибуни.

На второ място финишира французинът Кентен Фийон-Майе. Носителят на Световната купа за миналия сезон бе безгрешен в стрелбата, но въпреки това остана на 32.7 секунди от първата позиция. Трети завърши още един представител на домакините - Стурла Холм Лагрейд, който с една грешка приключи на 49.1 секунди от Бьо.

Германецът Бенедикт Дол с две грешки в стрелбата финишира четвърти на 55.3 секунди от победителя, като бе последният от участниците, доближил се на по-малко от минута от първата позиция. Пети с една грешка е французинът Фабиен Клод, а шести без нито един пропуск остана швейцарецът Никлас Хартвег.

Българският представител в днешния старт Владимир Илиев завърши на 29-о място. Илиев стартира от 34-та позиция и с три грешки в стрелбата остана на 3:06.6 минути от победителя Бьо.

Още от Зимни спортове

Най-добрият български алпиец получи наградата за спортист на месец февруари

Сноубордистът ни вярва, че може да се завърне сред най-добрите

Ето как приключиха срещите тази нощ

Роденият в България вратар не допусна гол, вижте резултати и класиране

Ето и подробностите

Щефан Крафт победи във финалното състезание по ски полети от веригата "Роу Еър"

Ето и подробностите

Лукас Бротен спечели малкия Кристален глобус в дисциплината

След победа в гигантския слалом в Солдеу

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки