Челси показа стара слабост и се провали срещу Евертън в края (ВИДЕО)

Двата тима врътнаха реми 2:2

Челси показа стара слабост и се провали срещу Евертън в края (ВИДЕО)

Челси и Евертън завършиха 2:2 в мач от 28-я кръг на Висшата лига. Головете за домакините бяха дело на Жоао Феликс и Кай Хаверц, а за "карамелите" точни бяха Абдулай Дукуре и Елис Симс. С това равенство Челси остава на 10-а позиция с 38 точки на сметката си, докато Евертън е вече 15-и с 26 пункта на сметката си.

В 5-а минута дойде първият по-сериозен шанс в срещата, след като Матео Ковачич атакува отскочила топка от границата на наказателното поле, но бомбеният му шут прелетя близо до левия страничен стълб на Евертън. В следващите минути Челси имаше по-добрите ситуации и контролираше повече топката, но не успяваше да създаде чисти голови положения.

В 34-а минута Жоао Феликс получи добро подаване в наказателното поле и опита удар с десния крак, макар и няколко противникови футболисти да опитаха да блокират, Джордан Пикфорд се наложи да направи рутинно спасяване.

До края на първото полувреме Челси продължаваше да владее топката, да опитва атаки през центъра, като Жоао Феликс бе най-активният футболист за "сините", но чистите възможности отсъстваха.

Второто полувреме започна добре за "сините", след като Кай Хаверц бе намерен в наказателното поле и отправи удар с глава от чиста позиция, но Джордан Пикфорд реагира чудесно и изби топката встрани. В 53-а минута Жоао Феликс овладя отбита топка на границата на наказателното поле и опита прецизен удар, който се отби в лявата греда на Пикфорд и влетя в мрежата на Евертън - 1:0 за Челси.

В 69-а минута Евертън изпълни корнер от дясната страна на игрището, при който Джеймс Тарковски се извиси и отклони топката, а Абдулай Дукуре само това и чакаше, за да довкара кълбото в мрежата на Челси - 1:1.

Само пет минути след това Рийс Джеймс бе фаулиран в наказателното поле на противника и главният арбитър не се поколеба да посочи бялата точка. Кай Хаверц се нагърби с изпълнението и изпълни хладнокръвно, пращайки Джорджан Пикфорд в обратния ъгъл - 2:1 за Челси.

В 82-а минута Дуайт МакНийл овладя добре и напредна, след което опита удар по диагонола, който обаче не бе точен и премина покрай левия страничен стълб на Кепа. В 90-а минута Елис Симс овладя, а Калиду Кулибали допусна груба индивидуална грешка, която позволи на нападателя да навлезе в наказателното поле и да отправи изстрел от добра позиция, като Кепа не успя да реагира достатъчно добре - 2:2.

Това бе и всичко по-интересно около сблъсъка, а Челси и Евертън поделиха точките след зрелищното равенство 2:2.

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки