В Испания: УЕФА изхвърля Барса от Шампионска лига

Вижте подробности

Все по-голяма е вероятността УЕФА да извади Барселона от Шампионската лига за един сезона заради казуса „Негреира“.

Според „El Confidencial“ в европейската централа има нагласа за налагането на тази санкция, която ще бъде в съответствие с правилника и по-специално с частта, упоменати в чл. 50 от устава на организацията.

Според него УЕФА не трябва да допуска даден клуб за участие в евротурнирите, ако се докаже каквато и да била "дейност, насочена към уреждане или повлияване на резултата от всяка среща на национално или международно ниво". Лишаването от права за участие в такива случаи е за един сезон.

Според „El Confidencial“, от УЕФА вече са поискали от Испанската футболна федерация цялата документация по случая. Тя е била изпратена обратно в Нион още през миналата седмица. Изданието добавя, че ръководният фактор на европейския футбол ще вземе решение за евентуалното наказание през юни.

След като испанската прокуратура повдигна официално обвинение към Барселона, в което се твърди, че плащанията към "Негреира" могат да се разглеждат като действия, които целят да облагодетелстват клуба при вземането на решения от съдиите в мачовете и следователно в резултатите от тях, а УЕФА е изискала въпросната документация, този сценарий обаче изглежда все по-вероятен.

Това би бил много сериозен удар за клуба, който и без това има големи финансови проблеми и през лятото трябва да намали бюджета си за заплати с цели 200 милиона евро, за да влезе във финансовите рамки на Ла Лига и да може да привлича нови играчи.

Липсата на приходи от Шампионската лига би затруднило още повече и без това сложната ситуация, в която се намират каталунците.

Още от HOME

„Не ни беше никак лесно“, отчете треньорът на Арда

„Тогава наградата ще бъде още по-голяма“, заяви Светльо Ковачев

„Радвам се, че Ботев излезе с децата, но защо не го направиха срещу нас“, пита треньорът

„Утре ще разберете с кого преговарям“

Вижте какво каза треньорът на Ботев Пд след загубата от Арда

„Знаем, че се изправяме срещу много силен отбор“

„Напускам с ясното съзнание, че дадох всичко от себе си“

„Сам човек не може да направи абсолютно нищо“, изтъкна той

Вижте групата на България и коментара на нашия селекционер

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки