На Острова: Рекордна оферта от Катар за Юнайтед

Вижте подробности

Шейх Ясим бин Хамас Ал Тани ще направи рекордна оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед преди изтичането на крайния срок за предложения в 23:00 часа българско време, твърди Sky Sports.

Очакват се поне най-малко пет – максимум осем кандидатури, преди Raine group, която пласира продажбата, да затвори за бизнеси в 21:00 ч. британско време.

Не всички от тези кандидатури са за закупуването на клуба от „Олд Трафорд“, като поне половината от тях се очаква да бъдат от тези, интересуващи се в миноритарен дял или тези, които са готови да осигурят финансови опции за други страни.

Шейх Ясим и Сър Джим Ратклиф са водещите претенденти, но към момента няма фаворит, като най-високите оферти на първи тур оценяват клуба на 4.5 млрд. паунда, което е доста под исканата от семейство Глейзър сума от 6 млрд. паунда.

Сред другите кандидати попадат Elliott Management, докато Ares, MSD Partners and Oaktree Capital също проявяват интерес.

Няма гаранция, че Глейзър ще продадат „червените дяволи“, като могат да решат да се разделят само с миноритарен дял и да използват получения нов капитал за изплащане на дългове или инвестиции в растеж. Raine group и Глейзър ще оценят новите кандидатури и ще вземат решение относно следващия си ход в рамките на около седмица.

Още от HOME

Сърбинът има шанс да стане едноличен лидер по титли от Големия шлеш

Интер и Манчестър Сити излизат на Олимпийския стадион в Истанбул в 22.00 часа утре

Президентът на Българската федерация по волейбол проведе среща с диагонала

Вижте подробности

Вижте подробности

Вижте подробности

Вижте подробности

Бившият играч на Манчестър Юнайтед пое ново предизвикателство

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки