Боряна Калейн пропуска СК в София

Ето и подробностите за състезанието по художествена гимнастика

Боряна Калейн пропуска СК в София

Боряна Калейн ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в зала "Арена София" от 30 март до 2 април. 

Възпитаничката на Мариана Памукова вчера е почувствала неразположение по време на тренировка и е поискала почивка. Така в състезанието следващата седмица ще ни представят Стилияна Николова и Ева Берзалиева, съобщи главният мениджър на националния отбор - индивидуално (жени) Бранимира Маркова.

"Световната купа е едно от най-вълнуващите състезания за нас през сезона. Първоначално трябваше да участват Стилияна Николова и Боряна Калейн. Вчера Боряна проведе много добра първа тренировка, но прекъсна втората, тъй като не се чувстваше добре и заяви, че се нуждае от почивка. Затова в София ще играе Ева Брезалиева", каза Бранимира Маркова.

Тя уточни, че Калейн не е контузена, а просто има нужда от почивка.

Преди началото на пресконференцията наставникът на ансамбъла Весела Димитрова беше наградена за номер 1 на 2022 година в анкетата на вестник "Труд". Тя получи картина от художника Александър Симеонов от Владимир Памуков, отговорен редактор на отдел Спорт на вестника.

Димитрова получава наградата за четвърти път.

На Световната купа в София ще участват най-силните гимнастички и най-добрите ансамбли. При отборите ще участват 14 състава без Мексико и Азербайджан, който са с контузени състезателки. Индивидуалните гимнастички са 53 при жените. Сред отсъстващите са Дария Атаманов (Израел) и Дария Варфоломеев (Германия), които също са с травми.

Световната купа ще се проведе от 31 март до 2 април, като първите два дни състезанието е от 11.00 до 19.00 часа, а в неделя финалите са от 13.00 до 19.00 часа.

"Отново ще има Кралица на красотата, която ще получи корона от Златарна Целие. Ще има и томбола с награди за публиката. Билетите за Световната купа вече са в продажба", каза генералният мениджър на БФХГ Росина Атанасова.

От 7 до 9 април столицата ще бъде домакин на силен международен турнир "София къп" за жени и за девойки, където също ще има голям интерес. Надпреварата ще бъде в зала "София".

"14 ансамбъла ще участват при девойките, без Естония и Азербайджан. Индивидуално девойки са 76, жените също са много. Ще бъде дълго и много оспорвано състезание. Входът е свободен, а финалите са в неделя. Ще има награден фонд и "Мис турнир", каза вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова.

Бранимира Маркова каза, че е доволна от представянето на българките от началото на сезона.

"Предстои много тежка година за всички. Представянето на Стилияна Николова върви много добре, Ева Брезалиева има по-малко опит, но също играе добре. Татяна Воложанина и Магдалина Миневска ще играят на турнира в София, а в последния момент ще реша дали третата гимнастичка да бъде Боряна Калейн или Ева Брезалиева", добави Бранимира Маркова.

"При Стилияна не смятам, че трябва да се правят промени в съчетанията в момента, тя трябва само да надгражда. Ева игра много добре в Марбея, направили сме много леки корекции в нейните композиции", каза още Маркова.

Весела Димитрова разкри, че има промени в съчетанието с пет обръча на ансамбъла.

"Засега промени в състава няма, има промени в едно от съчетанията. Направихме коренции в композицията на обръчи след Атина. Момичетата са много мотивирани. Не стартирахме блестящо на Световната купа в Атина, но ние имаме квота за Париж и тази година върховата форма ще бъде на Световното първенство в Испания през август. Световните купи са само етапи в подготовката. Тренировките вървят нормално, има напрежение като преди всяко състезание, но те ще се справят. Бяха разочаровани, че останаха втори в Атина и сега ще дадат най-доброто пред българска публика", каза Димитрова.

"Единственото нещо, което му трябва на ансамбъла е да си изиграе съчетанията. Трябва ни време, за да ги отработим. Вече видях другите отбори. Всички изключително много са напреднали. Конкуренцията е много, много сериозна", добави тя.

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

Нургюл с реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките (ВИДЕО)

Българката измъкна половин точка от трудна позиция

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки