Гришо тръгна с драматична победа в Маями (ВИДЕО)

Вижте подробности

Гришо тръгна с драматична победа в Маями (ВИДЕО)

Григор Димитров започна по драматичен, но успешен начин участието си на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями с награден фонд 8,8 милиона долара. В първия си мач от надпреварата хасковлията надделя след обрат с 4:6, 7:6 (5), 6:4 над германеца Ян-Ленард Щруф за 2 часа и 33 минути игра. Така Гришо се класира за третия кръг.

Срещата стартира лошо за Григор, който загуби първия сет, след като Щруф съумя да направи пробив в петия гейм, който се оказа достатъчен, за да спечели първата част. Българинът имаше две възможности да върне пробива в шестия и в десетия гейм, но не успя.

Във втория сет пробиви нямаше, макар че първо Димитров имаше шанс на два пъти в четвъртия, а германецът пропусна една възможност в единадесетия гейм. Така се стигна до тайбрек, в който хасковлията изоставаше с 3:5 точки, но спечели следващите четири разигравания и изравни резултата.

В третия сет първата ни ракета напълно преобърна играта си и стигна до решителен пробив в петия гейм, след който без проблеми затвори срещата с 6:4 с първия си мачбол. Така Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 55 770  долара от наградния фонд.

В третия кръг българинът ще играе с поставения под номер 10 в схемата Яник Синер. Италианецът победи без проблеми Ласло Джере (Сърбия) с 6:4, 6:2 за 84 минути. 21-годишният Синер е 11-и в световната ранглиста на АТП и има седем титли до момента в кариерата си, две от които са на турнира „София Оупън“ през 2020 и 2021 година.

Григор има една победа в единствената среща с италианеца на турнира от сериите „Мастъ

рс“ в Рим през 2020-а година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки