ЦСКА не успя да бие Спортист Своге в контрола (ВИДЕО)

Два красиви гола донесоха равенство 1:1

ЦСКА не успя да бие Спортист Своге в контрола (ВИДЕО)

ЦСКА и Спортист Своге завършиха наравно 1:1 в контролна среща, изиграна днес. Лидерите в efbet Лига и Втора лига проведоха интересен спаринг с добър футбол.

Мачът в Своге започна с поделено надмощие, като нито един от двата отбора не успяваше да вземе инициативата в срещата. Постепенно тимът на Саша Илич взе инициативата в мача и започна поетапни нападения към вратата на Стефано Кунчев. 

Така при една атака в 12-ата минута топката стигна до Бисмарк Чарлс, който имаше място за изстрел, но топката рикошира в гредата. 

Три минути след това Спортист получи пряк свободен удар вдясно от наказателното поле на Димитър Евтимов, но защитата в червено се справи както при статичното положение, така и при последвалия ъглов удар. В 16-ата минута Петър Вуцов пробва удар с външен фалц от границата на наказателното поле, но вратарят на ЦСКА нямаше проблеми да спаси. 

В 22-ата минута вратарят на Спортист трябваше да получи медицинска помощ след съприкосновение с Жеферсон при центране в наказателното му поле. Играта продължи да е равностойна, като малко след изтичането на половин час гостите получиха шанс да центрират топката в наказателното поле на Спортист, но защитата се справи при изпълненото статилно положение от Тибо Вион. 

Хората на Петър Колев отвърнаха с центриране на Аюб Тазути в 33-ата минута, при което всички футболисти се разминаха с топката и тя се озова в обятията на Евтимов.  Десетина минути преди края на първата част Тибо Вион се сблъска здраво със съперник и се струпули на земята, като се наложи намеса на медицинския щаб на гостите, но французинът бързо се върна в игра. 

В 41-ата минута Спортист проведе много добра атака, при която Филип Ангелов изведе Йоан Маринов в наказателното поле, но Мено Кох се хвърли самоотвержено на шпагат в краката на нападателя и изчисти в ъглов удар. 

До края на първата част не се стигна до нови опасности пред някоя от двете врати и така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство. Втората част започна малко по-добре за гостите, които дори в 53-ата минута пратиха топката в мрежата на Ивайло Василев, но бе отсъдена засада и попадението на Браян Морено не бе зачетено. 

Вместо това, в 62-ата минута Спортист Своге поведе, след като Павлин Чиликов прати топката в мрежата. Той се вклини между защитниците на гостите и плонжира, засичайки с глава центриране от пряк свободен удар на Илия Русинов.  

След този гол тимът на Саша Илич се хвърли в атака в търсене на изравнително попадение. Натистък на "армейците" даде резулттат в 75-ата минута. Тогава защитата на домакините не успя да изчисти една топка от вратарското поле, където до нея стигна Маурисио Гарсез. Никой не противодейства на бразилеца и той с воле с десния крак вкара топката в мрежата на домакините.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки