Огромен интерес към Втората национална треньорска конференция по тенис

Вижте подробности

При огромен интерес премина Втората национална треньорска конференция, организирана от „Трио консулт" и Българската федерация по тенис. В събота и неделя в залата на ЧОУ „Цар Симеон Велики", единственото в София училище със собствен модерен тенис корт, делегати от цялата страна слушаха лекциите на световно признати имена в треньорството. 

Инструкторът на Световната федерация ITF Марк Тенънт бе основен лектор. Неговата презентация бе на тема „Тактическо и техническо развитие на състезателите на оранжево и зелено ниво и основни умения, необходими на играчите, за да преминат от оранжев на зелен корт и от зелен на корт със стандартни размери", съобщи официалният сайт на Българската федерация по тенис.

Специална лекция „Основни принципи на кондиционната подготовка на тенисисти между 8 и 10-годишна възраст" изнесе Кирил Симеонов, кондиционен треньор на отбора на България за Купа „Дейвис". А легендата на българския тенис Матей Пампулов говори на тема „Преход от спорт за удоволствие към състезателен тенис – какво е нужно да знаем".

Наред с участието си в конференцията, Марк Тенънт, който е треньор от ниво 5 на Британската тенис асоциация (LTA) и повече от 20 години обучава кадри за LTA и ITF, изнесе и открит урок с участието на ученици от ЧОУ „Цар Симеон Велики".

Още от Тенис

„Нямам много успехи срещу Рафа, той ме мотивира“

Той надви фаворита на финала Франсиско Черундоло

Българинът поздрави противника си

Украинката надделя над Анна Блинкова от Русия в два сета

Вижте подробности

Състезанието бе организирано от ТК "Авеню"

Вижте подробности

Вижте подробности

Чилиецът спечели срещу българина в два сета

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки