Джошуа иска трилогия с Усик

Британецът загуби две срещи срещу украинеца

Антъни Джошуа казва, че би се насладил на трета битка с шампиона на IBF, WBA и WBO в тежка категория Олександър Усик, за да има възможността да сподели ринга с този висококвалифициран съперник. Джошуа загуби последните си два мача, както и въпросните титли именно от Усик. Последната им среща бе през август в Саудитска Арабия и според някои Ей Джей е бил близо до победата с последния му треньор Робърт Гарсия. Британецът вече има нов треньор в лицето на Дерик Джеймс, който ще работи в неговия ъгъл тази събота в битката си срещу Джърмейн Франклин.

Ако приемем, че нещата се развият добре за Джошуа, той иска да се бие за световна титла срещу Усик или шампиона на WBC Тайсън Фюри. Дионтей Уайлдър и Джо Джойс също са двама бойци в краткия списък на Джошуа с потенциални съперници.

„Трети бой с Усик? Би ми харесало“, обяви Джошуа. „Тръгнах да търся различни треньори, за да намеря начин да отида по-напред. Не съм търсил кое е по-лесно. Тръгнах да търся нещо, което може да ме тласне все по-напред. Поставих Дерик Джеймс там, за да ми помогне да стигна там, където мисля, че мога да стигна. Той ме тласна по-далеч, отколкото някога съм предполагал, че мога да стигна“, добави Ей Джей.

Още от Бойни спортове

Въпросителните са много...

Битката е планирана за септември на стадион "Уембли"

До върха на почетната стълбичка днес достигнаха Светлана Каменова и Станимира Петрова

Не изисквам много, но просто искам битката да се състои, казава бившият световен шампион

Вижте подробности

Той удари с лакът противника си

Вижте подробности

Аояма започна състезанието с два успеха, но вече има отрицателен баланс

С него никога не се знае как ще се събиди сутринта, казва мениджърът му

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки