Гонзо: След две години отборът ще изглежда по друг начин

Техническият директор на БФС говори след завръщането на тима от Унгария

Гонзо: След две години отборът ще изглежда по друг начин

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо говори на летище "София" при завръщането на националния отбор от Будапеща след загубата с 0:3 от Унгария. 

"Теоретично още имаме шансове. Видяхме, че има отбори, които превъзхождат с едно ниво нашия отбор. Борим се да станем първи - трябва да гледаме реално. Имаме млади футболисти, с които в момента изграждаме отбор. Срещнахме отбор на Унгария, който не е същия както преди 15 години. Видяхме играчи, които са над средното европейско ниво. Беше трудно, особено за нашата защита да отговорят на тяхната скорост. Имаме какво да работим. Много футболисти липсваха за нас - Петко Христов, Илиян Стефанов, Антон Недялков. Целта е да изградим отбор, знаем колко е труден пътят. Убеден съм след 2 години ще имаме отбор, който ще постигне много и ще се гордеем", започна Гонзо. 

 

"Аз не съм видял някой да е успял в живота без да рискува. Някой трябва да направи крачката. Трябва много неща да се променят. Президентите да погледнат към общото благо, защото все по-малко футболисти се налагат, а играят все повече чужденци. Ние не сме като Бразилия да имаме 20 милиона футболисти, имаме определен брой и като не играят, не са на нужното ниво това е проблем за българския футбол", каза още Иванов. 

"Националният селекционер да не смятате, че за 3 дена ще вдигне скоростта. В българското първенство се играе бавен футбол и се принася в националния отбор. Все качества, които самите клубове трябва да развиват. Ние сме доволни от всички, натрупахме нужния опит. Един Коко Илиев, който показа добри игри за 18-годишен. Това е пътят и не се отказваме от него. Видях много млади футболисти, които дебютираха и показаха добри качества", каза още бившият играч на Левски.

"Ние в елитния юношески футбол направихме много промени и неща, но те ще дадат резултат след 3-4 години. Ние имаме футболисти, които след 2-3 години ще бъдат на топ ниво - Димо Кръстев, Георгиев от Барса, имаме един футболист, който играе в Бенфика. След 2-3 години тези футболисти, като влязат в националния отбор ще е по друг начин. Трябва да видим колко футболисти играят от нашите в Европа и колко от другите. Унгария ни показа какъв е моделът. 2005 и аз играх срещу тях и бяхме равностойни, а сега са на друго ниво. Чисто индивидуалните качества, които имаха те, не можем да говорим за тактика", добави Гонзо. 

"Ние всички носим отговорност. Какво значи да понесем отговорност? Малко ли ви е, че критикувате всичко живо, което се докосне до националния отбор? Смятаме ли, че тези момчета се чувстват добре. Предните 3-4 мача, тогава бяхме приключили участието си в Лигата на нациите. Вече когато се играе под напрежение, е различно. Разликата между средния и големия футболист е в психиката. Ако искате, критикувайте мен, така или иначе го правите 30 години, но след 2 години България ще е различна и на друго ниво. Някой път загубата е по-добра от победата”, заяви Гонзо.

Атанас Караиванов: Ще работим за прехвърляне на администрацията на професионалния футбол към лигата

Убеден съм, че Георги Иванов ще се справи, коментира президентът на БПФЛ

Керкез: Каквото и да кажем, ще е излишно

„Когато загубиш с 0:4, нещата не са добри“

От лагера на Бербатов към феновете: Гонзо е мъжкар, дайте му шанс!

Вижте интервю с Петър Величков

Михаил Вълчев отчете грешка в Левски

Вижте какво каза бившият треньор на "сините"

Гонзо: Някои момчета не са толкова почтени колкото се представят

Вижте какво каза Георги Иванов ден преди конгреса на БФС

Касабов: Българският футбол не е толкова зле, при Георги Иванов вече се видя напредък

„Сега виждам, че някои неща могат да бъдат променени, но само с екип“

Шефът на Крумовград: Работим като добре смазана машина!

Ето какво заяви Басри Саров

Легенда на Ботев Пд: Лудогорец е с класи над нашия отбор

„Лошото е, че вече натрупахме доста поредни загуби от тях в Пловдив – цели 11“

Касабов: Ако ме изберат за президент, ще оставя Георги Иванов в БФС

Вижте какво каза кандидатът за най-високия пост в българския футбол

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки