В Северна Македония: България удари дъното

Западните ни съседи се подиграват само няколко месеца след като загубиха в Скопие

Северномакедонското издание "sportmedia.mk" оцени националния отбор на България като „най-слабия на Балканите“. Интересно е, че това се случва само няколко месеца, след като „лъвовете“ победиха Северна Македония с 1:0 в Скопие, когато бяха видимо по-добрият отбор на терена.

Ето какво гласи текстът на медията: 

„Те просто са най-слабите и в това няма съмнение. България сякаш изчезва от футболната карта на Европа, имаме предвид нивото на националния отбор. Източната ни съседка просто удари дъното.

Всички го знаехме, а от снощи и самите българи се убедиха в това.

Квалификациите за Евро 2024 току-що приключиха за тях. След два кръга те записаха две поражения. Първото, у дома от Черна гора с 0:1 и след това, когато бяха разтурени като "българското събрание" от Унгария като гост с 0:3.

Националният им отбор е в отчаяние и мизерия, така е и през последните две години. Дали са живяли във филм от 1994 г. и СП в САЩ със звезди като Стоичков, Балъков, Лечков и компания.

От 10-те страни на Балканите, които участват в тези квалификации, а именно Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Сърбия, Албания, Косово, Македония и Гърция, само те в два мача нямат точка, не вкараха и нито един гол.

Да, Албания също няма точка, но тази селекция изигра само един мач.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки