Кличко скочи на МОК заради Русия и Беларус

Бившият световен шампион по бокс не е съгласен с Томас Бах

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко изригна срещу президента на МОК Томас Бах, който вчера обяви, че препоръчва връщането на руски и беларуски спортисти на международни спортни събития като неутрални състезатели.  

“МОК разреши руски и беларуски спортисти да участват на Олимпийските игри под "неутрален флаг". Това решение е фалшив флаг. Томас Бах служи на цветовете и интересите на Русия. Това решение петни олимпийския дух и е като тази война: една глупост", заяви Кличко в социалните мрежи.

В началото на годината украинецът отправи молба към Бах да попречи на Русия да участва на предстоящата олимпиада.

"Не правете това или ще предадете олимпийския дух. Не правете тази монументална грешка. Светът ви гледа. Историята ще ви съди. Успех при вземането на решение", каза Кличко през януари във видеообръщение, заснето на фона на руини от войната.

Вчерашното изявление на Томас Бах обаче не е окончателно решение за допускане на Русия и Беларус до Олимпиадата в Париж 2024.

"Изпълнителният комитет на МОК не е определил ясна времева рамка за решение относно участието на руски и беларуски спортисти на Олимпийските игри през 2024 и 2026 година. Никой не знае какво ще се случи утре или след девет месеца. Нямам отговор кога ще дойде подходящият момент, следим ситуацията", каза Томас Бах.

Спортисти, които са сключили договор с руската или беларуската армия или службите за национална сигурност, не могат да се състезават, същото важи и отборните надпревари, в които спортисти с руски или беларуски паспорт не могат да участват, обявиха от МОК. Изпълкомът подчерта, че санкциите срещу руските и беларуските държави трябва да останат в сила и никакви международни събития не трябва да се организират в тези страни.

Още от Други спортове

Плувецът коментира решението да не бъде в състава за Световното първенство

Събрани са достатъчно доказателства срещу бившия спортен министър

През 1978 г. наши гребци пият шампанско от купата на регата "Хенли"

Страната ни вече спечели две визи от шампионата на планетата в София 2022 - индивидуално и ансамбъл

Димитър Янакиев отпадна на полуфинал в Бон

Ангел Няголов с кон Чакбол се представи отлично в състезанието за Гран при "Митилинео" на турнира от Световната купа

Спортът ме е предпазил от всички лоши неща, които ни заобикалят, споделя първенецът

Олимпийските мечти на една усмихната и чаровна българска спортистка

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки загубиха от китайки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки