Сираков: Когато казваш истината, е много лесно

Левски официално има нов акционер

Мажоритарният собственикът на Левски Наско Сираков се срещна с фенове на „сините“ в Сливен, след като вчера бе в Бургас.

Той потвърди, че няма да може да присъства на срещата, организирана Националния клуб на привържениците на Левски, заради други ангажименти и определи Общото събрание на клуба пет дни по-късно като далеч по-важно.

„Когато казваш истината на привържениците, е много лесно. Проблем е, ако им казваш неистини, тогава е лошо. Истината е, че върви сериозна кампания по увеличаване на капитала и по този повод сме тук. Това е истината за Левски и е много важна тази истина. Няма никакви нюанси. Търсим колкото е възможно повече акции да стигнат до нашите привърженици и акционери. На 1 април нямам ключова среща. Имам на 6-и ключова среща, когато е Общото събрание. А след това мога да се видя с абсолютно всеки един привърженик на стадион “Георги Аспарухов” и го заявих недвусмислено. Феновете ще имат среща с други хора. Мен ме няма и няма как да отида”, заяви Сираков пред bTV.

Междувременно от сдружението „Левски на левскарите“ обявиха, че вече са акционери в Левски, след като членът на Надзорния съвет на „сините“ Петър Ганев им е прехвърлил част от своите акции. По този начен на бъдещето Общо събрание на клуба от сдружението ще вземат участие като акционери.

Ето какво написаха от „Левски на левскарите“:

„Сдружение “Левски на Левскарите” вече е акционер в ПФК „Левски“ АД. По-рано днес членът на Надзорния съвет на Клуба и на Контролния съвет на Сдружението Петър Ганев прехвърли част от своите акции на организацията.

По този начин, “Левски на Левскарите” ще може да вземе участие на предстоящото Общо събрание в ролята на акционер.

Паралелно с това тече процедурата по прехвърляне на дела от 10%, притежаван от Тръст “Синя България”, към Сдружението, като се чакат необходимите документи от Клуба, за да бъде финализирана тя.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки