Алкарас е на полуфинал в Маями (ВИДЕО)

Вижте подробности

Алкарас е на полуфинал в Маями (ВИДЕО)

Поставеният под номер 1 в схемата на тенис-турнира в Маями Карлос Алкарас е на две победи от постигането на "слънчев дубъл", след като се класира за полуфинал. Испанецът се срещна с Тайлър Фриц (САЩ) и го победи с 6:4, 6:2 в мач на топ-ниво, противопоставил двама състезатели, достигнали до четвъртфиналите без загубен сет.

Алкарас, който защитава титлата си в турнира от сериите Мастърс 1000 с награден фонд 8,8 милиона долара, в нито един момент не изпусна инициативата в срещата и буквално отчая американеца с микс от сила, елегантност и прецизност. Фриц, който също не беше допуснал да му бъде взет сет до момента, се показа на много високо ниво в първото действие на мача – в сряда, когато обаче трябваше да бъде прекратен заради дъжд.

Испанският тенисист обаче проби още на старта и след две спасени възможности си взе и своя сервис, за да дръпне с 2:0. Фриц стабилизира подаването и в най-дългия гейм в мача успя да се върне за 1:2. Но Алкарас с много умна и стабилна игра на мрежата комфортно контролираше събитията на корта и поведе след 6:4.

Вторият сет започна по прекрасен начин за номер 1 в схемата – отново пробив на негова сметка и по най-бързия начин увеличаване на аванса на 3:1. Второто взето подаване дойде за 5:2, след което стана 6:2 и на нула в края.

"Малко бях нервен в началото на мача. За първи път играя с Тайлър, никога преди това не го бях срещал на турнир. Но разбира се, много съм щастлив от успеха си. Най-важното е, че започнах мача без грешки и с много мощ в отиграванията си. Моментите, които решиха мача, бяха двата ми пробива в началото на всеки сет", заяви Карлос Алкарас след края на срещата.

Следващият му съперник ще бъде Яник Синер, който той победи на полуфинал на Индиан Уелс и вече има три успеха в пет срещи с този противник. Ако Алкарас спечели турнира в Маями, то ще се превърне в осмият тенисист, който триумфира и на Индиан Уелс, и в Маями.

Карен Хачанов също е на полуфинал и там ще се изправи срещу Даниил Медведев. Двамата руснаци си осигуриха среща в подножието на върха след като Хачанов елиминира с 6:3, 6:2 Франсиско Черундоло (Аржентина). Номер 14 в схемата на турнира имаше нужда само от час и 16 минути, но и малко нерви и напрежение в първия сет на мача. Черундоло проби подаването на руснака за 3:2, възползвайки се чак от третата опция. Но веднага след това Хачанов вдигна оборотите и му го върна два пъти, за да поведе с 5:3. Вторият сет беше много по-лесен с две взети подавания на Черундоло в първите пет гейма и аванс от 4:1 за руснака.

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки