Медведев: Никога не съм започвал сезон толкова добре

Руснакът е изключително доволен от формата си

Медведев: Никога не съм започвал сезон толкова добре

Руският тенисист Даниил Медведев е много доволен от формата си от началото на годината и смята, че никога през кариерата си не е започвал сезон толкова добре. Той изрази това мнение след победата си с 6:3, 7:5 срещу Кристофър Юбанкс на четвъртфиналите на Маями Оупън.

В разгара на амеранския тур Медведев бе в серия от 19 победи, която бе прекратена на финала в Индиън Уелс от Алкарас. Така руснакът е с 22 успеха в последните си 23 мача и е с баланс 27:3 от началото на сезона. Той спечели титли в Ротердам, Доха и Дубай.

"Никога не съм започвал сезон толкова добре. Спечелих много мачове и няколко турнира, от което съм много доволен", заяви той, цитиран от ДПА.

"Разочарова ме само Индиън Уелс, тъй като серията ми бе прекратена на същия брой победи като предишната. Решен съм обаче да започна нова и се вижда, че в Маями съм в добра форма".

Медведев ще се изкачи на четвърто място в ранглистата на АТП, ако стане шампион в Маями, тъй като Каспер Рууд отпадна в третия кръг по-рано през седмицата. Следващият съперник на руснака е неговият сънародник Карен Хачанов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки