Тухел: Тук тренирам футболисти, които винаги съм искал

Той засегна множество теми за Байерн и бившите си отбори

Тухел: Тук тренирам футболисти, които винаги съм искал

Новият наставник на Байерн (Мюнхен) даде дълга пресконференция преди утрешното дерби с Борусия (Дортмунд), в която говори по редица теми.

За идването си в Байерн и първите дни в клуба

“Тук има много играчи, които винаги съм искал да тренирам. Казах на отбора, че много се радвам на всички. Съставът утре ще бъде много несправедлив, защото все още нямам достатъчно впечатления.

Работа, сън, ядене, после пак така. Това беше първата ми седмица. Разбира се, имаше много впечатления. Чувствах се като на едномесечна работа. Винаги бях уморен вечер и готов отново за следващия ден. Беше изтощително, но в същото време беше най-хубавото нещо, което съществува. Много съм благодарен, че съм част от този клуб.

Семейството ми живее наблизо. Години наред минавах покрай "Алианц Арена" за работата си още в Аугсбург. Ето защо сега се чувствам много добре, наслаждавам се на всеки ден. Да работя толкова близо до родния си град и родната си държава е специално".

За първоначалните си впечатления, подготовката и предстоящите седмици

“Тук има много играчи, които винаги съм искал да тренирам. Казах на отбора, че много се радвам на всички. Съставът утре ще бъде много несправедлив, защото все още нямам достатъчно впечатления.Не се съсредоточих много върху анализа на изминалите мачове. Искаме да гледаме напред. Опитахме се да въведем няколко процеса на тренировките. Колкото по-дълго работим заедно, толкова повече впечатления ще получим.

Това определено са седмиците на истината. Април и май са важни седмици за Байерн, когато трябва да се спечелят титли. Обикновено клубът е свикнал да води в първенството и може би се фокусира върху други състезания, но сега не е така."

За мача с Борусия (Дортмунд)

“Това е голям мач. Искаме да се върнем на върха на таблицата. Няма да станем шампиони, ако спечелим, но и няма да отпишем титлата, ако не спечелим. Но, разбира се, победата ще изпрати голям сигнал. Това е важен мач за Бундеслигата и за нас. Трябва да приемем предизвикателството като отбор. Но играчите и клубът са свикнали с него. Това е голям мач и се надяваме да сме готови. Трябва да се борим за всяка титла.Някои играчи се завърнаха много късно от международната почивка. Чувстваме страхотна енергия и очакваме с нетърпение утрешния ден. Мачът, разбира се, е много важен. Ставаше дума най-вече за това да свикнем един с друг. Усетих, че всички мислят за мача”.

За проблемите, които имаше в Дортмунд

"Мисля, че сега е по-добре да не говорим за това. Оттогава са минали шест години. Мина твърде много време, за да тая обида. Това не е справедливо нито за мен, нито за тях. Очаквам с нетърпение да се срещна с хората там утре”.

За комуникацията с Ули Хьонес и шефовете на Байерн

"За мен беше много важно да говоря с него. Ули Хьонес е Байерн. Казах му, че ще направя всичко възможно, за да се грижа за неговия клуб. Затова исках да му благодаря. В ежедневната работа моите контакти са Херберт Хайнер, Оливер Кан, Хасан Салихамиджич и Марко Непе".За Кимих и Горетцка, които изказаха разочарованието си от освобождаването на Нагелсман

"Леон и Йошуа казват това, което е разбираемо и напълно нормално. Разбира се, че Кимих е ключов играч за мен. Той е човек, който олицетворява клуба и е абсолютен пример за професионалист. Важно е да поддържам близки отношения с всички капитани - Ману (Нойер), Томас (Мюлер), Йошуа (Кимих). Те са олицетворение на Байерн, така че е подарък да работя с тях. Всички те вече имат впечатляваща кариера. Йошуа има ключова роля с Леон. Нямам никакви резерви към това, което казаха”.

За Льорой Сане

"Искаме да изведем всеки до предела на възможностите му. Това зависи най-вече от самия играч. Подписването на договор с Байерн изисква психическа сила. Играчът трябва да е готов да стига до предела на възможностите си всеки ден. Това става с малки стъпки, ден след ден."

За своя характер и личност

"Определено вече съм по-спокоен. Но изключението потвърждава правилото, като например инцидента с Антонио Конте. Може би съм твърде голям футболен фен и обичам играта твърде много. Няма никакво значение дали ще съм на страничната линия на 35 или на 49 години. Аз съм емоционален”.За Челси и ПСЖ

Когато ме уволниха от Челси, това беше шок. Срещата продължи само 3-5 минути в 8:00 часа сутринта. Всички си мислехме, че сме на прав път и имаме повече време да изградим нещо. Сега намерих ново предизвикателство и съм щастлив да бъда тук. Имахме добри отношения с хората там в Челси. Все още имам много приятели в Челси и това няма да се промени.

Французите в Байерн са щастливи, че все още мога да говоря няколко думи на френски. Хубаво е да общуваш с играчите на техния език. Много съм щастлив от опита си в чужбина”.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки