В Мадрид: Реал окончателно капитулира за титлата (ВИДЕО)

Виляреал с паметен обрат до 3:2 на „Бернабеу“

В Мадрид: Реал окончателно капитулира за титлата (ВИДЕО)

Броени дни след историческия успех с 4:0 над Барселона в голямото испанско дерби за Купата на краля, Реал (Мадрид) поднесе неприятна изненада на феновете си.

Възпитаниците на Карло Анчелоти допуснаха шокиращ домакински обрат и загубиха от Виляреал с 2:3 в мач от XXVIII кръг на „Ла Лига“.

Срещата на „Сантяго Бернабеу“ бе изключително драматична и освен 5-те гола, предложи много емоции, отменена дузпа за Реал и куп опасни положения.

Анчелоти направи цели 6 промени в своя състав спрямо споменатия в началото успех над Барселона, но загубата остави отбора му с 59 точки на второто място, изоставайки с цели 12 от каталунците, които при това са с мач по-малко.

Големият герой за Виляреал в Мадрид бе Самуел Чуквуезе. Нигериецът вкара 2 попадения, едното от тях изключително атрактивно, след като Пау Торес си отбеляза автогол в 16-ата минута и даде аванс на домакините. После Чуквуезе изравни в 39-ата минута, Винисиус Жуниор в 48-ата минута отново изведе домакините напред, но Хосе Луис Моралес изравни в 70-ата, за да може Чуквуезе да сложи точка на спора в 80-ата минута.
Шампионите поведоха в резултата в 16-ата, когато Винисиус Жуниор проби отляво  и след това направи успоредно подаване на метър пред голлинията. Пасът обаче се отби от тялото на Пау Торес и топката влезе в мрежата за 1:0.

Виляреал обаче изравни резултата в 39-ата минута, когато Джовани Ло Селсо освободи пространство за Самуел Чуквуезе, който получи в наказателното поле от аржентинеца, след което нигерийският флангови футболист преодоля Начо Фернандес и отбеляза за 1:1.

Почти веднага след подновяването на играта пък Чуамени направи доста грубо нарушение срещу голмайстора и положението дори бе преразгледано за червен картон, но до такъв не се стигна.

Реал Мадрид възстанови преднината си само три минути след началото на втората част, когато взаимодействие между Дани Себайос и Винисиус даде възможност на бразилеца да напредне през цял куп от играчи на гостите и след това прати топката с десния си крак в мрежата за на Рейна за 2:1. Веднага след попадението Виляреал допусна две поредни грешки при изнасянето на топката и само късмета и добри намеси в последния момент лишиха мадридчни от нов гол. В 54-ата минута отново Дани Себайос отне в средата на терена, след което прати към Вини Жуниор отляво, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

Играчите на Кике Сетиен отново се изнесоха високо в предни позиции веднага след тези грешки и стигнаха до опасност, но Начо успя да изчисти на метър пред голлинията. Те стигнаха и до попадение след корнер в 58-ата минута, когато Хуан Фойт успя с глава да отклони към Аиса Манди и той преодоля Куртоа. Впоследствие обаче намеса на ВАР показа, че е имало засада в тази ситуация.

Отново Винисиус получи добра възможност след пас на появилия се от скамейката Феде Валверде в 63-ата минута, но намеса с тяло на Дани Парехо парида удара. Постепенно отново Виляреал стана по-острият тим на терена, а Чъкуезе бе най-голямото оръжие на тима. В 70-ата минута отново той получи добра топка отдясно и се разходи между двама бранители в бяло, след което я прати към точката за дузпа, а там Хосе Луис Моралес на два пъти стреля, но в крайна сметка преодоля Куртоа за втори път в срещата. Малко след това и Хуан Фойт стреля опасно след корнер, но неточно.

Десет минути преди края на редовното време отново неудържимият в тази среща Самуел Чъкуезе получи отдясно, след което нагласи по отличен начин топката и я изстреля по феноменален начин в мрежата на Тибо Куртоа за 2:3.

По-малко от две минути след този гол появилият се като резерва Камавинга навлезе в наказателното поле и там в сблъсък с двама играчи в жълто падна на земята. Това доведе до моментална реакция на Хавиер Алберола, който отсъди дузпа. Той обаче бе извикан да прегледа ситуацията с ВАР още веднъж и отмени решението си. Почти веднага след това Родриго пропусна да изравни от непосредствена близост след нов отличен пробив на Винисиус.

В последните минути на двубоя играчите на Реал вложиха доста усилия в опит да изравнят и създадоха още няколко положения, но в крайна сметка до нов гол не се стигна и Виляреал постигна знаменит обрат.

РЕАЛ (МАДРИД) – ВИЛЯРЕАЛ 2:3
1:0 Пау Торес (16, авт.)
1:1 Чуквуезе (39)
2:1 Винисиус (48)
2:2 Хосе Моралес (71)
2:3 Чуквуезе (80)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Рюдигер, Алаба, Начо, Асенсио, Чуамени, Себайос, Родриго, Бензема, Винисиус;

Виляреал: Рейна, Педраза, Торес, Манди, Фойт, Ло Селсо, Парехо, Тератс, Пино, Баена, Чуквуезе;

Бетис и Севиля поделиха по точка в красиво дерби (ВИДЕО)

Двата отбора изиграха интригуващ мач, но вкараха само два гола

Фиорентина засили Сасуоло към Серия Б с пет гола (ВИДЕО)

Ла Виола все още вярва в класирането си за Европа

ПАОК и Десподов се върнаха в битката за титла в Гърция (ВИДЕО)

Солунският гранд победи АЕК Атина с 3:2

ПСЖ е шампион на Франция за 12-ти път! (ВИДЕО)

Парижани си гарантираха титлата след като Олимпик Лион победи Монако с 3:2

Виляреал наниза три гола на Райо Валекано в преследването на зона "Европа"(ВИДЕО)

"Жълтата подводница" излезе на девето място в класирането

Майнц и Кьолн се спънаха заедно и остават в опасната зона (ВИДЕО)

Двата отбора завършиха 1:1 в мача си от 31-ия кръг на Бундеслигата

Барселона и Лион на финала в женската Шампионска лига по футбол (ВИДЕО)

Осемкратен шампион срещу актуалния носител на трофея

Наполи и Рома с луд мач и 2:2 на "Диего Марадона"(ВИДЕО)

Миналогодишните шампиони остават далеч от Европа

Стоилов: Феновете идват да гледат амбициозен отбор (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе говори след като отборът му си осигури промоция в елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки