ТРАГЕДИЯ: Рали пилот загина по време на тестове

Крейг Брийн е загубил живота си в катастрофа, съобщиха от Хюндай

ТРАГЕДИЯ: Рали пилот загина по време на тестове

Крейг Брийн е загинал след тежък инцидент по време на теста на отбора на Хюндай преди четвъртия кръг за сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC), който ще се проведе в Хърватия идната седмица. Новината бе потвърдена от отбора на Хюндай, за който през тази година кара Брийн.

Според свидетели ирландецът е загубил контрол над своя i20 върху мокрия асфалт и се е ударил в дървен стълб. Брийн е загинал на място, докато неговият пасажер, навигаторът му Джеймс Фултън, се е разминал без сериозни наранявания.

"С тъга Хюндай Моторспорт съобщава, че Крейг Брийн загуби днес своя живот след инцидент по време на предсъстезателния тест преди рали „Хърватия“.

Навигаторът Джеймс Фултън се размина без наранявания в инцидента, който се случи малко след обяд местно време.

Хюндай Моторспорт изказва своите най-искрени съболезнования на семейството на Крейг, неговите приятели и фенове.

На този етап Хюндай Моторспорт няма да коментира допълнително този инцидент“, се казва в изявлението на Хюндай.Тестът на Хюндай се е провеждал в областта Стари Голубавец, в близост до град Лобор, северно от хърватската столица Загреб, където ще бъде базирано асфалтовото рали следващата седмица.

В своята кариера Брийн има общо 81 участия в Световния рали шампионат, а неговият дебют е в рали „Португалия“ през 2009 година. В тези 81 старта той записва общо 8 качвания на почетната стълбичка, включително и в неговото последно рали в Швеция по-рано тази година, където той финишира втори зад победителя Ойт Танак.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки