Според inbet.com: Малко голове в първите полуфинали за Купата

Интересни предложения и за Висшата лига, Сити е фаворит срещу Арсенал

Според inbet.com: Малко голове в първите полуфинали за Купата

Тази седмица ще се изиграят първите полуфинални срещи от турнира за Купата на България.

Във вторник Черно море приема Лудогорец, а в сряда Локомотив София е домакин на ЦСКА 1948.

На тази фаза от турнира, в която победителят се излъчва в два двубоя, е логично в първите мачове да няма твърде много попадения и тимовете да подхождат по-предпазливо. Тъкмо такива са очакванията и на букмейкъра Inbet, който дава коефициент от 1,75 за „под 2,5 гола“ на сблъсъка между моряците и разградчани, срещу 2,12 за „над 2,5 гола“.

Сходна е ситуацията и за столичното дерби, в което ставката за „под 2,5 гола“ е 1,79, а за 3 или повече попадения – 2,08.

Що се касае до победители в първите сблъсъци, Inbet дава предимство на Лудогорец и ЦСКА 1948. Успех на орлите е оценен на 2,41, равенството на 3,45, а евентуален триумф на Черно море – на 3,36. И двата тима са в отлична форма. Хората на Илиан Илиев са с пет последователни победи във всички турнири, а селекцията на Ивайло Петев – с 6 поредни успеха. Историята обаче е на страната на Лудогорец, който е в серия от 7 победи над този опонент, като не е губил от него от точно 4 години. Последният случай, в който варненци ликуваха, бе на 26 април 2019 г. с 2:1 след два гола на Георги Илиев.

Не на последно място, трябва да отбележим, че наставникът на домакините няма да може да разчита на някои важни състезатели. Мазир Сула е наказан, а Цветомир Панов е с травма. Шампионите ще са без Дени Групер, Симон Слуга, който обичайно пази за Купата, както и дългосрочно контузените Рик Джонатан и Диниш Алмейда. При всички положения подходът на Ивайло Петев за мача ще е любопитен, защото само след няколко дни Лудогорец гостува на ЦСКА в топ дербито от първенство, което може да се окаже решаващо за титлата.

Както уточнихме, в другия полуфинал ЦСКА 1948 е считан за фаворит от Inbet. Победа за гостите е оценявана на 1,96, равенството на 3,73, а триумф за железничарите – на 4,44. Причините за това са няколко. Първо, отборът на Тодор Янчев е в прекрасна форма от пет мача без загуба, докато червено-черните са по-колебливи – имат 3 победи и две загуби в предходните си пет двубоя. Разликата между двата тима в първенството е съществена – 20 точки преднина за ЦСКА 1948, и съответно трето срещу девето място.

Не на последно място, само преди месец и половина червените нанесоха едно от най-големите и срамни поражения в новата история на Локомотив, побеждавайки го с 6:0 насред „Надежда“. Железничарите нямат успех срещу този опонент в 11 сблъсъка, 7 от които официални.

И за двата мача Inbet има специални предложения и завишени коефициенти, например за брой картони, корнери и други, които ще тестват знанията на футболните познавачи. Впечатление прави MEGABOOST предложението за първи гол за Лудогорец в мача срещу Черно море, което е с увеличен коефициент от 1,87 на 2,42. А за срещата между Локо София и ЦСКА 1948, ставката Ивайло Чочев или Антонио Вутов да вкарат по всяко време е 2,59 вместо стандартното 1,67.

Вълнението за почитателите на играта през седмицата ще е голямо не само заради битките по родните терени, но и заради междинния кръг във Висшата лига на Англия. Две изключително ключови срещи се открояват в програмата, една от които може да определи бъдещия шампион.

В сряда Манчестър Сити посреща Арсенал в директна битка за върха, а в четвъртък Манчестър Юнайтед е гост на Тотнъм в борбата за Топ 4 и участие в Шампионската лига. И тук Inbet е подготвил интересни предложения, като за всяко едно от дербитата има MEGABOOST и завишени коефициенти на специални пазари. Вероятността Гранит Джака или Родри да получат картон в спора за първото място, например, е с коефицент 2,62, завишен от 1,92.

Конкретно в мача между гражданите и топчиите, букмейкърът дава сериозно предимство на небесносините, като знак „1“ е оценен на 1,56, Х – на 4,47, а 2-ка – на 5,40. Факт е, че Арсенал е с 10 поредни двубоя без загуба в елита, но последната бе точно срещу Сити. Съставът на Пеп Гуардиола не е падал от този съперник вече в 14 двубоя за първенство, а артилеристите не са триумфирали над манчестърци във Висшата лига от 2015 г. насам.

Доста по-изравнени изглеждат силите между Тотнъм и Мнчестър Юнайтед, където съвсем леко преимущество имат червените дяволи. Победа за тях е с коефициент 2,42, а такава за шпорите – 2,83. Ставката за реми пък е 3,52.

Чисто психологически, отборите влизат в спора помежду си в коренно различно настроение. Юнайтед се класира за финал за ФА Къп, макар и трудно и драматично, след като елиминира Брайтън с дузпи през уикенда. По същото време лондончани бяха разгромени от Нюкасъл, губейки катастрофално с 1:6.

От тази гледна точка, а и базирайки се на тенденциите, наистина има причина гостите да са с етикет на фаворит. Те са с 4 поредни победи срещу Тотнъм във Висшата лига, а евентуална пета такава ще ги бетонира в топ 4 и почти сигурно ще има осигури участие в Шампионската лига през идната кампания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки