В Пловдив: 1000 полицая за откриването на "Колежа"

Вижте какво обявиха от Областната дирекция на МВР във връзка със събитието

В Пловдив: 1000 полицая за откриването на "Колежа"

Около 1000 полицейски служители ще бъдат ангажирани с охраната на обществения ред по време на предстоящото откриване на стадион "Христо Ботев" и футболната среща между Ботев и Левски, която е в събота (29 април) от 20:00 часа.

Това обявиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив на брифинг във връзка със събитието, като уточниха, че в това число влизат 30 служебни животни - 20 кучета и 10 коня, 2 водометни машини и друга специализирана техника.

Празничната програма по откриването на съоръжението започва в 15:30 часа с концерт зад Южната трибуна, а входовете на стадиона ще бъдат отворени в 17:30 часа. От ОДМВР - Пловдив увериха, че са взети всички законови мерки за охрана на спортното мероприятие и отново призоваха привържениците своевременно да заемат местата си по трибуните, защото ще има щателен пропускателен режим.

"Мероприятието започва в 15:30 часа и ще приключи около 22:00 часа. Надяваме се то да се превърне в празник за града. Отправяме молба към феновете отбора домакин и към феновете на гостите за законосъобразно поведение, за да може дългоочакваният момент да не бъде помрачен от хулигански прояви. Буферните зони са намалени, но никой не трябва да се притеснява. Взети са всички законови мерки, за да се гарантира охраната на мероприятието", заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив - старши комисар Васил Костадинов, и допълни, че на стадиона ще бъдат отворени 8 входа за привърженици, като на всеки от входовете ще има по две отделни места за пропускателен режим, а проверката ще се осъществява на два етапа.

Заместник-директорът на Областната дирекция - комисар Радослав Начев, обяви, че привържениците на Левски ще бъдат посрещани от полицейски служители на два пункта в двете посоки на 133-ия километър на автомагистрала "Тракия" и ще бъдат съпроводени до мястото за паркиране в Пловдив, което е обособено на улиците "Димитър Ризов" и "Проф. Цветан Лазаров". След това отново с полицейски съпровод те ще стигнат до сектора за гости на стадиона.

"Не всеки ден в Република България се открива стадион. Направено е едно изключително добро съоръжение за спортни мероприятия и се надяваме този ден да бъде превърнат в празник за града", заяви Начев.

От полицията в Пловдив призоваха гражданите, които ще посетят футболната среща, да отидат на стадиона без личните си автомобили, защото местата на паркинга на съоръжението ще са ограничени, а улиците около стадион "Христо Ботев" не позволяват паркирането на толкова много превозни средства.

ЦСКА с важна информация за последния мач на „Армията“

Вижте какво съобщиха „червените“

Ботев (Пд) започна подготовка за мача с Етър

„Канарчетата“ получиха почивка в събота

Спрягат двама съдии за ЦСКА – Лудогорец

Очаква се Кабаков да отговаря за VAR

Националка: Мачът със Северна Македония ще е по-труден, надяваме се и на публиката

Нападателката Евдокия Попадинова коментира предстоящата среща от Лига на нациите

Бившият кмет на Пазарджик: Футболът и волейболът отиват в селските групи

Вижте подробности

Радойска: За нас е привилегия да играем на националния стадион

„Двойно по-мотивирани сме срещу Република Северна Македония“

Славия с 2 промени срещу ЦСКА за Купата

Заги определи групата на „белите“, вижте я

Левски с 2 открити тренировки преди Хебър

Феновете могат да си купят билети в деня на мача пред сектор "Гости" в Пазарджик

В Кипър: България U15 спечели Турнира за развитие на УЕФА

Днес „лъвчетата“ победиха с 3:2 и тима на домакините

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки