Леклер и Ферари грабнаха полпозишъна в Баку

Монегаскът спечели трета поредна квалифиакция в Азербайджан

Леклер и Ферари грабнаха полпозишъна в Баку

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели петъчната квалификация за Гран При на Азербайджан. Така той ще тръгне от първото място в неделната надпревара, докато за спринта ще се проведе друга квалификация в събота. Втори остана двукратният световен шампион Макс Верстапен, а трети се нареди съотборника му - Серхио Перес.

Първата сесия на квалификацията започна доста нервно със завъртане на Джоу, а моменти по-късно Ник де Врис се удари в предпазната стена, след като не успя да спре навреме в един от завоите. Така нидерландеца прекрати участието си и временно спря квалификацията.

Иначе най-бързо време записа Макс Верстапен рано-рано. Втори се нареди Шарл Льоклер след първите си опити, а трети бе Фернандо Алонсо. Много бързо след подновяването на сесията, Пиер Гасли пък се удари на излизането от трети завой и отново квалификацията бе спряна с червен флаг.

Проблеми имаше и с колата на Кевин Магнусен, който бе принуден от бокса да прибере болида в бокса, което сложи край и на неговото участие. В крайна сметка от първата част отпаднаха Ник де Врис, Пиер Гасли, които бяха замесени в инциденти. Освен Магнусен, и Хюлкенберг отпадна, а последният под чертата бе Джоу.Втората квалификационна сесия започна с най-бързо време на Серхио Перес, който записа 1:41.131 и бе по-бърз с 0.062 от съотборника си Верстапен. Шарл Льоклер пък показа, че Ферари има темпо и записа обиколка с 0.085 секунди от тази на Чеко. Със следващата си обиколка монегаска дори оглави класирането.

Третата част започна с най-бърза обиколка на Макс Верстапен от 1:40.445, която не бе подобрена от пилотите на Ферари, въпреки че Льоклер записа идентична обиколка с тази на нидерландеца. Чеко Перес се нареди трети. Фернандо Алонсо не направи добра първа обиколка и изостана от челото с повече от секунда и половина. Причината за лошата обиколка на испанеца бе неработещата DRS система. Подобни проблеми имаше и съотборника му в Астън Мартин - Ланс Строл. Алонсо пък за малко и да се удари с Люис Хамилтън при излизането на двамата от бокса.

Шарл Льоклер подобри обиколката си в последния си опит и записа 1.40.203, докато Верстапен остана втори.

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки