12 българчета се класираха за втория кръг на турнир в Букурещ

Вижте подробности

12 българчета се класираха за втория кръг на турнир в Букурещ

12 родни таланти (6 юноши и 6 девойки) се класираха за втория кръг на турнира за юноши и девойки до 14 години от първа категория на Тенис Европа в румънската столица Букурещ, съобщи официалният сайт на Българската федерация по тенис. 

Това е първото участие на турнир за тим 2009 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г.

Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2009 г. е в състав Калоян Шиков, Александър Толев, Брияна Иванова и Елеонора Тонева с треньор Димо Толев. Освен това на турнира в Букурещ участват и още от най-добрите български състезатели в тази възрастова група.

Вчера родните тенисисти записаха шест победи от седем мача на сингъл. При юношите Александър Толев разгроми с 6:0, 6:0 Лука Бита от Румъния. Пламен Колев победи с 6:3, 6:3 Рафаел Марин от Румъния. Адриан Христов се наложи с 7:6(2), 7:6(5) над Кодрин Ефремов от Румъния. Борис Борисов отстъпи с 1:6, 6:3, 1:6 Томас Оку от Румъния.

Ден по-рано за втория кръг при юношите се класираха Калоян Шиков, Димитър Топчийски и Александър Костадинов.


При девойките Андрея Глушкова победи с 6:1, 6:1 Мария Пулу от Румъния. Никол Нунева елиминира Теодора Петре от Румъния с 6:2, 6:0. Каролина Костова се наложи с 6:4, 6:3 над Андреа Танасе от Румъния.

Ден по-рано за втория кръг при девойките се класираха Брияна Иванова, Елеонора Тонева и Анастасия Бързакова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки