Гимнастичките: Щастливи и горди сме (ВИДЕО)

Главният мениджър на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова не си е представяла успехите

Гимнастичките: Щастливи и горди сме (ВИДЕО)

Гимнастичките от ансамбъла Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова заявиха, че са щастливи и горди от спечелената европейска титла в многобоя в Баку. Така те добавиха към колекцията си още едно отличие след златото в многобоя на Световното първенство в София 2022.

"Много сме щастливи и горди с това, което постигнахме днес. Пожелаваме си утре на финалите да успеем да си покажем още по-освободено съчетанията и да може да вземем още два златни медала", заяви капитанът Женина Трашлиева.

"Изиграхме композициите по възможно най-добрия начин, но спестихме някои бонуси. Ще се постараем утре да направим всичко, за да може да ги покажем в най-добрата им светлина", добави София Иванова.

"Ще посветим медалите на треньорите, защото те наистина да работят страшно много и правят всичко възможно ние да изглеждаме по най-добрия начин, да се представим по най-добрия начин и на всички останали, които са в България и са стояли зад нашата работа", каза Камелия Петрова.

Старши треньорът на тима Весела Димитрова също беше изключително щастлива от успеха.

"Разбира се, че съм доволна, тъй като ние за това Европейско първенство не тръгнахме от най-изгодната позиция. Ние не бяхме в никакъв случай фаворити, пропуснахме една-две Световни купи, с не до там оптимално класиране. Така че наистина сме страшно щастливи аз, Михаела и Ясена. Много се радвахме. Това беше доста чакан момент и наистина много тежко, много тежко състезание, много тежка подготовка, много чакан медал", заяви Димитрова.

Изключително доволни бяха и помощничките й Михаела Маевска и Ясена Стойнева.

Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално жени Бранимира Маркова заяви, че дори не си е представяла успехите на националните състезателки Боряна Калейн и Стилияна Николова в многобоя на Европейското първенство в Баку. Калейн спечели титлата в многобоя при жените, а Николова стана трета.

"Разбира се, че съм доволна. Много сме щастливи, още сме под влияние на емоциите. Боряна успя! Беше едно състезание на нерви, изключително тежко и съм много доволна. Разбира се, много съжалявам, че Стилияна не успя да изиграе съчетанието си с лента. Това, което успяхме да направим и Боряна победи е нещо, което дори не съм си го мечтала", каза Маркова.

"За съжаление, Стилияна не успя да издържи до последното си съчетание. За утре смятам, че ще бъде трудно, защото това все пак е четвъртият състезателен ден. Ще направим всичко възможно тя да бъде добре, да се състезава и да се бори за финалите, на които се е класирала", добави треньорката.

В утрешния ден оставен Калейн и Николова, Ева Брезалиева ще играе на финала на лента.

"Ева днес проведе тренировка. Много е щастлива за резултатите на момичетата, подкрепя ги и се надявам утре да успее пак да изиграе съчетанието си с лента, както тя би могла да го изиграе", допълни Маркова, която в последните десет години е начело на тима.

"Скоро си мислех, че това е 10-ото Европейско първенство, на което извеждам отбора. Първото беше през 2013 година, когато Невяна Владинова участваше само с едно съчетание. Така че вече имам много опит, въпреки всичко ги изживявам все така емоционално и треперя до последния момент за всяко едно изпълнение. Аз съм смела в мечтите си - първо да спечелим още една квота от Световното първенство и, разбира се, медали на олимпийските игри", завърши тя.

"В тази зала се чувствам като вкъщи, познавам я толкова добре и затова се чувствам много спокойно. Естествено не винаги е било перфектно представянето ни тук, но смятам, че тази европейска титла допълва нашата колекция с Весела, защото ние вече имаме абсолютно всичко, което можеше да се вземе. Така че сме много щастливи", каза Маевска.

"За мен първо е огромна чест, че бях поканена изобщо да работя в техния колектив и е голям опит, който аз трупам зад гърба си. Смятам, че много добре се сплотихме като екип и си помагаме, разбираме се и се доверяваме една на друга", добави Стойнева.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки