Стефан Цветков награди призьорите на турнир в Бургас

Състезанието бе организирано от ТК "Авеню"

Президентът на БФТенис Стефан Цветков и Росен Марков, управител на ТК „Авеню" наградиха победителите на турнира за юноши и девойки до 14 години от първа категория на Тенис Европа в Бургас, съобщи официалният сайт на Българската федерация по тенис. Международната надпревара се проведе при изключително добри условия и организация на базата на ТК „Авеню".

Българката Брияна Иванова завърши на второ място на сингъл при девойките. Във финалната среща Иванова отстъпи с 1:6, 1:6 на първата поставена Луцие Сламеникова от Чехия.


Във финала при юношите Алексей Фролов от Русия се наложи със 7:6, 6:1 над Самим Филиз от Турция.Във финала на двойки при юношите Алексей Форлов и Артьом Семенов от Русия победиха с 6:2, 6:3 Леон Слобода от Словакия и Итамар Вертхаймер от Израел.


България спечели три титли от турнира. На двойки при девойките Андрея Глушкова и Луцие Сламеникова от Чехия победиха във финала с 6:4, 7:6(6) българките Брияна Иванова и Елеонора Тонева.

Александър Начев при юношите и Никол Нунева при девойките спечелиха титлите от утешителните надпревари.


В турнира в Бургас участваха най-добрите български тенисисти в тази възрастова група и състезатели от Турция, Словакия, Румъния, Чехия, Израел, Япония, Естония, Сърбия и Северна Македония, Гърция, Русия и Украйна.

В състезанието взеха участие и пътуващите отбори 2009 и 2010, които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г.


„Организирането на всеки турнир от такъв ранг има премеждия. През тази година имаше и утешителни турнири и се наложи да използваме още една база. Направихме едно много хубаво откриване за всички участници. В турнира имаше състезатели от над 10 държави. Постарахме да предоставим на всички най-добрите условия за да може децата да бъдат доволни и отново да идват при нас", заяви Росен Марков, управител на ТК „Авеню".


„Всички български и чуждестранни състезатели и треньори останаха доволни. Получихме много добри отзиви за откриването на турнира. Бяхме организирали забавна част, а това помогна на децата да се отпуснат и да се чувстват много добре. В ТК „Авеню" сме се насочили главно към подготовката на деца от най-малка до 16 годишна възраст. Смятаме, че там можем най-много да дадем и се чувстваме най-силни в тази сфера. Това за нас е цел номер 1".

„През тази година имаме още много домакинства на различни турнири. Разбира се искаме и през следващата година да сме домакини на тази надпревара. Имаме ли помощ от федерацията и от общината, ние ще направим всичко по силите си да бъдем отново домакини на този турнир", каза Росен Марков.


„От ТК „Авеню" са пример за това как трябва да се развиват нещата в правилна посока. Аз гледам с оптимизъм не само на развитието на тениса в този регион, а в цялост за българския тенис", коментира Стефан Цветков, президент на Българска федерация по тенис.

Още от Тенис

Българинът във втори кръг на турнира АТП 250

"Преди да е станало късно..."

Капитанът на България за Купа "Дейвис" е оптимист

Първата ракета на България уреди среща с унгарка

Испанецът засипа с похвали своя доскорошен съперник

Вижте подробности

Швейцарецът се доверява на някогашния си съперник за развитието на децата си

Вижте подробности

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки