Интер си подпечата мястото в Шампионска лига след успех над Аталанта (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спечелиха с 3:2

Интер си подпечата мястото в Шампионска лига след успех над Аталанта (ВИДЕО)

Финалистът в Шампионска лига Интер си подпечата място в топ 4 на Серия А. „Нерадзурите“ победиха с 3:2 Аталанта на "Меаца" в двубой от предпоследния кръг първенството на Италия и излезоха на втора позиция поне до утре.

Носителят на Купата и Суперкупата на Италия започна перфектно срещата. Още в 39-ата секунда миланският гранд поведе в резултата. Лаутаро изведе Ромелу Лукаку, който изскочи зад отбраната на бергамаските, премина покрай Спортиело и прати топката в опразнената му врата.

В третата минута Барела удвои, след като довкара с удар от воле топката, която преди това Спортиело бе избил след удар отблизо на Димарко. Пет минути след това Чалхаанотлу реализира трето попадение, но то бе отменено заради засада, за успокоение на гостите.

Сетне Интер намали темпото, а Аталанта заигра значително по-добре. Онана спаси удари на Хьолунд и Копманйерс, но в 36-ата минута гостите логично намалиха резултата. Интер не успя да изчисти топката след центриране от ъглов удар, а Пашалич бе пласиран най-добре и прати топката във вратата за 2:1.

"Нерадзурите" започнаха добре второто полувреме, но Спортиело направи много качествено спасяване след изстрел на Чалханоглу. Последва и опомняне от тима на Гасперини, който отвърна с няколко атаки.

В 77-ата минута Интер стигна до трети гол. Лукаку изведе много добре Брозович, който можеше сам да завърши, останал очи в очи със стража на Аталанта Спортиело, но пусна встрани към Лаутаро, който стреля на празна врата - 3:1.

В добавеното време Муриел оформи крайния резултат, след като изпълни пряк свободен удар, топката рикошира в стената, но се върна към него, а след това колумбиецът стреля безпощадно под напречната греда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки