Партизан събра милиони от дарения на фенове

Сумата бе обявена официално - 196 358 862 динара

Баскетболният Партизан събра 196 358 862 сръбски динара (около 1 674 00 милиона евро) от дарения от привържениците си за погасяване на висящите си дългове.

Платилият най-висока сума фен ще получи доживотен сезонен билет за място първия ред за мачовете на Партизан с номер 1992 в чест на годината, в която клубът печели първия си и единствен трофей от Евролигата

Сръбският тим започна кампанията през април и призова запалянковците да подкрепят финансово клуба в усилията му да изплати дълговете си. Финалният резултат бе обявен официално и той е точно 196 358 862 динара.

В средата на април президентът на Сърбия Александър Вучич разкри, че дълговете на Партизан са 7,2 милиона евро, пише basketnews.com.

Още тогава от клуба съобщиха, че имената на 1992 от най-големите дарители ще бъдат гравирани на терена на Щарк Арена, където „черно-белите“ играят домакинските си мачове.

В допълнение всеки, който е дарил повече от 3000 динара ще получи като подарък фланелка с подписите на баскетболистите и треньора Желко Обрадович, както и членска карта.

Всеки член на Борда на Партизан пък внесе около 100 хиляди евро, включително президента на клуба Остоя Мияйлович. Редица известни личности в Сърбия също направиха дарения.

Още от Баскетбол

Прочетете подробности

Привържениците могат да очакват, че във всеки мач ще давам 100% от себе си, каза баскетболистът

Прочетете подробности

Борислава Христова и нейният Сепси преодоляха квалификациите

Деймиън Лилард беше пратен в Милуоки

Левски и Балкан играят в 13 часа

Таня Гатева ще води баскетнационалките

„Той беше най-полезният играч в Евролигата“, отчете Йоргос Барцокас

Те искат да знаят дали той ще е част от отбора им на Олимпиадата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки