Президентът на БФ Гимнастика: Представянето на СК във Варна е уникален успех

България завоюва три отличия, след като Еди Пенев стана шампион на земя, а Йордан Александров взе среброто на финалите на успоредка и на висилка

Президентът на БФ Гимнастика: Представянето на СК във Варна е уникален успех

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев заяви, че е изключително щастлив от представянето на националите на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

България завоюва три отличия, след като Еди Пенев стана шампион на земна гимнастика, а Йордан Александров взе среброто на финалите на успоредка и на висилка.

"За медала на висилка, определено моя уред, исках да чуем химна, но аз съм изключително доволен, радостен. Първо от представянето на нашите състезатели - три медала, един златен и два сребърни, това не се е случвало откакто организираме и провеждаме Световната купа във Варна, така че това е един уникален успех за нас и показва, че наистина вървим напред и нагоре. Също така благодаря на публиката. Наистина имаше толкова много зрители и съм благодарен, че напълнихме залата този път", каза Красимир Дунев след състезанието.

"Продължаваме напред. Предстои ни Световна купа в Осиек след десет дни, така че момчетата наистина показаха едно невероятно ниво. Бориха се мъжки, показаха едни много конкурентни съчетания. Йордан Александров и двата дни и на двата уреда си изигра перфектно съчетанията, Еди Пенев невероятно на земя, златен медал. Божидар Златанов е дебютант. Той е млад гимнастик, с много потенциал и много талант. Направи малка грешка на успоредка, но нека това да го мотивира и да го учи занапред как трябва да се състезава. Това е голям успех за нас. Наистина е специално за него, за първа година играе при мъжете. Така че да направиш два финала си е огромен успех. Наистина боли, не можа да стигне до медала, но направи малки грешчици и затова той не вземе медал", добави президентът на централата.

Димитър Димитров не успя да изпълни и двата си прескока, което му отреди шестото място с резултат 13.399 точки.

"Димитър Димитров имаше голям шанс. Всички знаем, той на три европейски първенства е финалист на прескок, това е неговият уред. За съжаление, направи грешка и то доста фатална грешка, която го изкара от отличията. Можеше

да вземе медал, но нека това така да му е една поука занапред да даде повече от себе си на тренировки, за да се получава и на състезание", каза още Дунев.

България имаше и една представителка при жените - Никол Стоименова, която се класира осма на финала на греда.

"Бъдещето е пред нея. На Европейското първенство в Анталия преди месец тя се състезаваше за първи път, това й е второто състезание при жените . . . младо момиче, много талантливо, много упорито и наистина има голям потенциал и бъдеще пред нея. Дано да е жива и здрава и продължаваме напред", добави олимпийският вицешампион на висилка.

България вероятно ще бъде домакин на Световна купа и догодина за осми пореден път.

"За Световната купа догодина вече документите са пуснати. Очаквам потвърждение от Международната федерация и дано се случат нещата", каза Красимир Дунев.

КРАСИМИР ПАНОВ 

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки