Хандбалният шампион може да отпадне от първенството

Клубът търси спонсор

Хандбалният шампион може да отпадне от първенството

Участието на хандбалния шампион на България при мъжете Шумен 61 в елитна група за следващата кампания е под въпрос, съобщават от клуба. Оттам търсят допълнителна финансова подкрепа, за да заявят участие в "А" група на Държавното първенство за сезон 2023/2024. 

До 31 май състезателите трябва да съобщят на клубното ръководство и на старши треньора Никола Карастоянов кой остава и кой напуска тима. Въпреки очакванията основното ядро на състава да се запази, недостигът с финансирането се превръща в сериозен проблем за участието на мъжкия отбор в елита. Клубът има основен спонсор, но бюджетът е тежък, тъй като става въпрос за издръжка на представителен отбор в "А" РХГ, защитаващ спортния престиж на града, още повече, че е водещ в България клуб, който в последните години диктува модата в родния хандбал. Мъжкият отбор на Шумен е носител на седем републикански титли и четири национални купи, като в последния сезон направи златен дубъл, спечелвайки титлата и купата на България, отбелязват от клуба. 

Издръжката на такъв отбор е многокомпонентна. Тя включва, освен средства за екипировка и хонорари на състезатели и треньорски екип, така също и наем за зала, съдийски такси, разходи за пътувания и др. На практика Шумен 61 има само две близки гостувания в първенството – срещу Спартак (Варна) и Добруджа (Добрич). Останалите дестинации са далечни и изискват повече финансови средства, уточняват от клуба.  

Оттам припомнят, че Шумен 61 е и родоначалник в родния хандбал на нова формула за привличане на публика и популяризиране на спорта - за всички домакински срещи на тима през миналия сезон клубът организира богата томбола с награди за публиката, което даде резултат и трибуните на "Арена Шумен“ започнаха да се пълнят. 

"Желанието ни, разбира се, е да запазим отбора. Ако се включат още няколко спонсори, с каквато и да е подкрепа, съхраняваме амбиции да сме лидер в мъжкия хандбал в България. Да не забравяме, че от новия сезон ще имаме гостувания още на отборите на ЦСКА, Пирин и Беласица, като и трите са далечни дестинации. Доколкото зная, ЦСКА правят формула по модел на Барселона -  под обща шапка футбол, хандбал и баскетбол, с много мощен спонсор. Пирин и Беласица са традиционни хандбални центрове и също имат много сериозни бюджети. Надяваме се и ние да намерим още подкрепа, защото ще бъде много лошо, ако пропуснем набраната инерция“, коментира президентът на клуба Светлозар Начев.

КРАСИМИР ПАНОВ

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки