Официално: Рилски спортист остана без треньор

Ръководството благодари на Людмил Хаджисотиров

Баскетболният Рилски спортист потвърди официално раздялата със старши треньора Людмил Хаджисотиров.

Още след изиграването на последния мач от серията за бронзовите медали в Националната баскетболна лига за мъже срещу ЦСКА Хаджисотиров сам обяви, че ще напусне клуба.

„Стана ясно, че след дългогодишно сътрудничество пътищата на Рилски спортист и Людмил Хаджисотиров - Удо се разделят. Специалистът дойде в Рилски спортист през лятото на 2012 година като помощник на старши треньора Росен Барчовски. В периода от 2012-а до 2016 година двамата постигат доста успехи, като безспорно най-големият тогава е спечелването на Купата на България“, написаха от тима от Самоков на официалния си сайт.

„Преди това, с този треньорски екип начело, клубът играе финал в Балканската лига, печели едно трето място в същия турнир, както и две трети места в първенството на България и три трети за Купата на страната. През 2016 година Людмил Хаджисотиров заменя Росен Барчовски на поста старши треньор в Рилски спортист. За всичките години с Людмил Хаджисотиров начело, клубът спечели три Купи на България, две Суперкупи, игра два финала в шампионата и завоюва три пъти бронзовите медали в първенството. Отделно, отборът завърши един път трети в Балканската лига, игра няколко поредни сезона в турнира за Купата на ФИБА Европа, като един път успя да премине и груповата фаза в надпреварата“, добавят от клуба.

„Ръководството на БК Рилски спортист благодари на Людмил Хаджисотиров за добрата съвместна работа през всичките тези години и му пожелава успех в бъдещите начинания“, завършва позицията на самоковци.

Още от Баскетбол

Всички трябва да са напълно отдадени, за да се борим за шампионат, каза Браун

"От 150 тройки изпусна само 7, това е истинска лудост", заяви той

Баскетболистът ще играе за четвърти златен медал

Но поставя семейството си на първо място

Вижте какво каза българинът в НБА

Прочетете подробности

Вижте подробности

Той беше изтъргуван от Бъкс в посока Блейзърс преди няколко дни

Срещата беше изпълнена с обрати, но "сините" се добраха до успеха

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки