Струмска слава с остра позиция след мача с Дунав

От Радомир скочиха на съдията Венцислав Митрев

Отборът на Струмска слава (Радомир) публикува позиция на своята фейсбук-страница, в която се обвинява съдията Венцислав Митрев в пристрастно поведение на мача с Дунав (Русе).

Русенци спечелиха с 2:1 и направиха сериозна крачка към участие на баража за влизане в efbet Лига. Мачът имаше много важно значение и за гостите от Радомир, които се борят за оцеляването си.

Срещите в днешния 33-и кръг трябваше да отговорят на два въпроса: кой отбор ще вземе третата позиция от Втора лига за участие на допълнителна квалификация за влизане в елита, както и кои отбори ще изпаднат при аматьорите.

Цветомир Цанев откри резултата за гостите от Радомир още в 6-ата минута. Йордан Димитров направи обрат за Дунав, като се разписа в 55-ата и в 80-ата минута от дузпа. Струмска слава обаче трябваше да изтърпи два червени картона, като в последните 7 минути бяха изгонени Костадин Илиев и Марио Дилчовски и така играчите на Анатоли Нанков останаха 9 на терена.

Всичко това провокира клубната управа да излезе със следната позиция:

"Събитието, което създава огромен раздор и разисквания в света на футбола, е мачът между Дунав и Струмска слава. Въпросът за съдийското влияние и задкулисни фактори, които могат да повлияят върху резултата на футболната среща, става централна тема. Венцислав Митрев, известен съдия, е обект на внимание във връзка с този мач и се поставя под въпрос неговата независимост и обективност".

Продажният съдия е понятие, което образно се използва за да опише съдийско поведение, базирано на непрофесионални мотиви и интереси. Това включва взимане на решения, които са в подкрепа на определени отбори или влиятелни футболни лица, вместо да се ръководи от правилата и обективните фактори на играта.

В случая с мача между Дунав и Струмска слава, има множество обвинения в продажни съдийски действия, които са подкопали доверието в резултата на мача. Венцислав Митрев е взел решения, които са предпочели единия отбор в ущърб на другия".

В края на текста се иска и намесата на БФС относно поведението на арбитъра: "За да разберем дали тези обвинения са основателни, трябва да се проведе обективна и задълбочена разследваща процедура. Важно да се вземат предвид всички фактори, които могат да са повлияли върху решенията на съдията. Това може да включва преглед на видео записи на мача, анализ на решенията, свързани със спорни ситуации".

В един от коментарите под публикацията пък има отговор на профил с името Boris Rumenov, който вероятно е футболист от отбора: "Беше грозна картинка днес, грозна картинка. Съдията днес се подигра с 16 момчета!"

Още от Втора лига

Вижте какво съобщиха от клуба

Вижте подробности

"Ние ще влезем, а Монтана ще са шести", прогнозира специалистът

Два гола след почивката изкачиха монтанчани до третото място в класирането

Вижте всички съдийски бригади за битките във второто ниво на българския футбол

Треньорът на Монтана още помни двубоя от 2013 година

Буров и Ежике отново титуляри за Монтана

Вижте всички резултати и класиране

Трима нови в тима от Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки