Шестима българи заемат позиции в топ 10 на световните ранглисти по бокс

Това показва справка след последното обновяване на класациите от Международната федерация

Шестима българи заемат позиции в топ 10 на световните ранглисти по бокс, показва справка след последното обновяване на класациите от Международната федерация (ИБА).

Ергюнал Себахтин се намира на трето място в категория до 48 килограма. Той зае пета позиция на Световното първенство в Ташкент, а лидер е европейският шампион Сахил Алахвердови (Грузия), който го победи на четвъртфиналите.

В категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес, който бе ощетен на четвъртфиналите в Узбекистан, вече е четвърти, пишат от Българската федерация по бокс. На първо място е казахстанецът Серик Темирджанов, който спечели сребро на световното. 

При 75-килограмовите Рами Киуан също е в топ 10. Националът прогресира до седмата позиция, където лидер е Салваторе Каваяро от Италия. 

При жените европейската шампионка Севда Асенова отстоява второто място при 48-килограмовите. Пред нея е единствено бронзовата медалистка от световното в Ню Делхи Алуа Балкибекова (Казахстан).

Светлана Каменова е на четвърто място при 57-килограмовите. Третата от Световното първенство в Индия запазва позиция, а лидер остава шампионката в Ню Делхи – Ирма Теста (Италия).

Станимира Петрова заема осма позиция при 54-килограмовите. Тя бе спряна от тежка бъбречна криза за участие в Ню Делхи. Първото място е за казахстанката Жаина Шекербекова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки