Грозни сцени в Стара Загора (ВИДЕО)

Феновете нахлуха на терена и удариха човек от щаба на Берое

Грозни сцени в Стара Загора (ВИДЕО)

Изключително неприятни и грозни сцени се разразиха на стадион „Берое“ в самия край на мача срещу Пирин (Благоевград).

Гостите изравниха от дузпа дълбоко в добавеното време за 1:1, а впоследствие домакинските привърженици нахлуха на пистата на терена.

Човек от щаба на Берое бе ударен от един от феновете.

Наложи се сериозната намеса на всички охранители на стадиона, за да бъдат овладени ексцесиите.

Иначе самият двубой започна спокойно. В 18-ата минута домакините имаха шанс да открият резултата, но Максим Ковальов спаси удар на Васил Василев след бърза контра.

След точно половин час Ковальов отново се намеси добре след шут на Серкан Юсеин.

В 31-ата минута удар на Василев се отклони в крака на Раян Сенхаджи и влезе във вратата на "орлетата".

В 50-ата минута Симеон Мечев центрира от ъглов удар, и при опит за гол с глава на Клайдер Машедо завърши с топка в напречната греда след намеса на Максим Ковальов.

Три минути след това Серкан Юсеин отне топката от Андрей Йорданов и подаде към Симеон Мечев  и той шутира неточно, а в 66-ата минута Иван Гошев трябваше да се намесва решително, след удар от разстояние на Даниил Кондраков.

В 88-ата минута Тонислав Йорданов шутитра от дъгата на наказателното поле, но стражът на гостите се намеси решително.

В 7-ата минута на допълнителното време обаче Пирин получи правото да изпълни дузпа, която съдията Кристиян Колев отсъди след намесата на системата за видеоарбитраж. Сана Гомеш докосна топката с ръка, след като беше на стената при изпълнението на пряк свободен удар за гостите от Благоевград. Защитникът на Берое остана изключително ядосан след съдийското решение и недоволстваше бурно, заради което беше отстранен с червен картон.

Зад топката на бялата точка застана Кондраков, който в 99-ата минута с точен шут от блата точка направи резултата 1:1.

Нито един от отборите не успя да си осигури оставането в елита. Врачани и старозагорци имат по 32 точки съответно на 11-та и 12-та позиция. Ботев Враца гостува на Септември, докато Берое играе в Пазарджик срещу Хебър.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки