Бразилия с жалба до ФИФА за расизъм на младежкото Световно

Вижте подробности

Бразилската футболна конфедерация изпрати жалба до Международната футболна федерация (ФИФА) заради случаи на расизъм срещу защитника на националния отбор и Зенит (Санкт Петербург) Роберт Ренан по време на мача от Световното първенство за младежи до 20 години срещу Тунис.

Вчера бразилците победиха Тунис с 4:1 в осминафинален мач, а в 45-ата минута Ренан получи червен картон.

"Бразилската футболна конфедерация подаде жалба във ФИФА срещу расистките прояви, извършени срещу защитника Роберт Ренан. Централата категорично осъжда всеки дискриминационен акт във футбола и повече няма да толерира подобни инциденти в спорта. Напускайки терена, Ренан беше провокиран от местните фенове и реагира по спортен начин. В социалните мрежи обаче бразилският футболист е жертва на няколко инцидента на расизъм. Профилите вече са проучени от организацията и ще бъдат изпратени до местния съд и Международната футболна федерация с искане на наказание", съобщиха от конфедерацията.

Световното първенство за младежи се провежда в Аржентина. На четвъртфиналите Бразилия ще играе с Израел на 3 юни, а Ренан ще пропусне срещата поради наказание.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки