Ботев Пд най-накрая победи след 2:1 над Локо Сф в мач без значение (ВИДЕО)

"Канарчетата" сложиха край на дългата си серия без успех

Ботев Пд най-накрая победи след 2:1 над Локо Сф в мач без значение (ВИДЕО)

Ботев Пловдив успя да направи пълен обрат и победи Локомотив София с 2:1 като гост в мача им от 35-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в “Надежда” беше без значение и за двата отбора, които играха главно за своята чест.

Бруно Франко бе изведен по лявото крило в 14-ата минута, а фланговият футболист сви топката за Антонио Вутов, който шутира от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Ботев Пловдив.

Карлос Франса проби в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от бранител на "канарчетата". Последва добавка след рикошета на Красимир Милошев, който завъртя топката към горния десен ъгъл, но не успя да порази целта в 19-ата минута.

Бруно Франко се справи с Виктор Генев по левия фланг и центрира меко към точката за изпълнение на дузпа, където бе позициониран Божидар Кацаров, който отправи изстрел с глава, който обаче бе отразен от Георги Аргилашки в 26-ата минута на двубоя.

Натискът на столичните "железничари" продължи и в следващите минути след центриране по земя в 31-вата минута Станислав Костов засече, но стражът на Ботев Пловдив отрази.

Антонио Вутов направи добър пробив и намери Станислав Костов на чиста позиция, тогава Николай Минков влезе в краката на нападателя на Локомотив София, а Валентин Железов посочи бялата точка. В 34-ата минута Антонио Вутов се нае с идпълнението на дузпа и реализира в долния десен ъгъл, за да изведе столичните "железничари" напред в резултата.

Рой Херман проби през средата, след което подаде зад гърба на отбраната и намери Николай Минков, който се озова очи в очи срещу Бубакар Гайе и реализира в 39-ата минута, за да се реваншира за дузпата, която направи по-рано и да възстанови паритета.Матеус Дуарте премина през четирима защитници на Ботев Пловдив и шутира от границата на наказателното поле, но Георги Аргилашки улови топката и даде начелото на контраатака. Така топката достигна Антонио Перера, който раздегли за Абдулайе Траоре, който остана на чиста позиция и в 50-ата минута порази целта, за да осъществи пълния обрат.

Дейвид Малембана шутира от границата на наказателното поле, но топката рикошира в тялото на Мартин Ситев. Първоначално Валентин Железов посочи бялата точка, но след преразглеждане на ситуацията, дузпата бе отменена в 90-ата минута, а играта продължи със съдийска топка.

Така Ботев Пловдив сложи точка на серията си от пет поредни мача без успех в елита и събра 36 точки на десетото място, докато столичани са девети с 42.

Стартови състави:

Локомотив Сф: 1. Бубакар Гайе, 33. Алан Диас, 12. Бруно Франко, 5. Дейвид Малембана, 26. Красимир Милошев – К, 44. Божидар Кацаров, 39. Антонио Вутов, 89. Матеус Дуарте, 29. Станислав Костов, 13. Селсо Рапосо, 11. Карлос Франса

Ботев Пд: 1. Георги Аргилашки, 2. Рой Херман, 4. Виктор Генев – К, 5. Красиан Колев, 7. Лъчезар Балтанов, 15. Джеймс Етоо, 17. Николай Минков, 19. Абдулайе Траоре, 20. Антонио Калдерон, 25. Станислав Работов, 30. Димитър Папазов

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки