Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона

Българският състезател все още преследва първите си точки във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов за първи път в дебютния си сезон в шампионата ще кара на писта, която познава добре – пистата „Барселона-Каталуня”. Този уикенд там ще се проведе четвъртият кръг от сезона във Формула 3 – шампионатът, който подгрява Формула 1 от началото на 2023.

„В хода на сезона на тестовете в Барселона стигнах до 8-ото място в класирането при симулациите на квалификация, само на 0,4 секунди от първата позиция – заяви Цолов. – Познавам добре трасето, там гумите се износват много сериозно, което е в моя полза, тъй като успявам да запазя гумите в състезанията и за разлика от Монако, тук може да се изпреварва, когато си по-бърз от преките ти съперници на пистата. Ще се боря в Барселона да съм в челото на колоната.”Никола все още преследва първите си точки във Формула 3, като в Монте Карло завърши 11-и в основното състезание, въпреки че беше по-бърз от преките си съперници за място в зоната на точките Хосеп Марти и Грегоар Соси.

В края на миналия сезон, в последния си състезателен уикенд в испанската Формула 4, в който Цолов триумфира с титлата, Българския лъв спечели и трите състезания в Барселона, както и трите квалификации и записа най-бързите обиколки и в трите надпревари.

 

Още от Формула 1

Младокът впечатлява в Алфа Таури след като замени Даниел Рикардо

Нидерландецът с триумф и в Япония

Цунадо и Рикиардо остават в отбора и за следващия сезон

Нидерландецът беше безкомпромисен в квалификацията на "Сузука"

Нидерландецът беше недостижим в квалификацията на "Сузука"

Единственият, който е получил разрешение е Андрети Глоубъл

Нидерландецът е без проблеми в Япония този уикенд

Германецът е без отбор през този сезон във Формула 1

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки