Шампионът по културизъм Марио Диловски: С помощта на Инбет мога да съм спокоен за целите си

Спортът ме е предпазил от всички лоши неща, които ни заобикалят, споделя първенецът

Марио Диловски е шампион по културизъм в категория до 102 кг, както и абсолютен първенец в категория бодибилдинг на Balkan Grand Prix – турнир, който се проведе през април 2022 г. Един от най-проспериращите и разпознаваеми родни състезатели обаче имаше малшанса да се наложи да се подложи на хирургическа интервенция, която го спря от участие в част от планираните турнири.

Наложи се да направя една операция на прасеца, иначе плановете бяха пролетта да участвам на няколко международни състезания. Но сега вече си връщам формата и се готвя за нови състезания. С треньора ми говорихме, че идеята е отново да станем първи на домашна сцена, и след това да се пуснем и на международни надпревари, където отново да стъпим на върха. Такива са амбициите ни на този етап, споделя Диловски.

„Аз живея във Враца, тук работя в един фитнес, в който съм треньор. Има хора, въпреки че покрай летните месеци се наблюдава известен спад, но това е нормално. Все пак, с тези ангажименти, които имам, и с помощта на Инбет, мисля, че мога да съм спокоен за целите, които сме си поставили“, продължава той.

Инбет е сред най-просперащите хазартни оператори у нас. Разполага с най-богатото съдържание от казино игри на родния пазар, като същевременно предлага на клиентите си и разнообразни промоции и пазари в сферата на спорта. А конкретно шампионът ни по бодибилдинг не крие, че е необходима сериозна инвестиция, за да постига целите си. 

„Бодибилдингът е спорт, който изисква и финансова инвестиция. Добавките на месец са сериозно перо от бюджета, но най-скъпа е храната. Трябва да се храним с най-доброто телешко, с най-качествената риба. Пък и количествата са големи. Взимат се, наистина, и доста добавки – протеин, креатин, Омега-3, магнезии, мултивитамини... Но съм радостен, че има компании като Инбет, които са готови да помогнат на българските спорт и спортисти, и съм благодарен за това. Защото аз влагам всичко, което изкарам, в това, което правя. Работя 7 дни в седмицата, тренирам усилено. Понякога се налага да се купят и консумативи за фитнес...Инвестицията наистина не е малка“, споделя Диловски.  

Той не крие, че за него спортът е начин на живот. И се радва, че има съмишленици в популяризирането му, както и хора, които осъзнават колко големи може да са ползите от това човек да тренира активно.

„Може и да прозвучи клиширано, но мен лично спортът ме е предпазил от всички лоши неща, които ни заобикалят. Също така, мога да кажа, че отваря врати. На мен лично ми е помогнал хората да научат кой съм, с какво се занимавам. Разбира се, спортът и взима, и дава. Платил съм цената, визирам контузии, травми. И макар и културизмът да не е най-масовият и популярен спорт, все пак благодарение на него получавам уважение, а и съм полезен на обществото по един или друг начин. С информация, със съвети... Има хора, които признават, че им давам мотивация да тренират още по-усилено, да са по-отдадени, което е супер. Мнозина се радват на успехите ми, макар не всеки да е готов да извърви пътя до край, а някои просто да искат да са готини за мацките. Което само по себе си не е лошо, естествено“, завършва Марио с усмивка.

Още от Други спортове

16 наши състезатели ще вземат участи в шампионата

Българката остана с бронз

Атакува победата в "ледена миля" на състезанието от Световната купа на езерото Хьовсгльол

Белослава Кръстева с нов успех в Мексико Сити

Вижте подробности

Спортистът с иск за 100 000 лева

Едно от най-неприятните чувства не само за спортистите, но и за всеки човек, е поражението

Българският отбор е воден от олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова

Това обяви президентът на страната Анджей Дуда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки