Селта оцеля в Ла Лига след победа над шампиона Барселона, Вейга с изумителен мач (ВИДЕО)

Младата звезда на галисийци вкара два гола

Селта оцеля в Ла Лига след победа над шампиона Барселона, Вейга с изумителен мач (ВИДЕО)

Селта Виго оцеля в Ла Лига, след като спечели с 2:1 срещу Барселона в последния кръг за сезона в Ла Лига. В големия герой за галисийци се превърна звездата на тима Габри Вейга, който вкара и двете попадения във вратата на „блаугранас“, като вторият гол бе особено красив. Почетното попадение за Барса реализира Ансу Фати.

Барселона вкара гол в 11-ата минута чрез Франк Кеси, но попадението след намесата на ВАР не бе зачетено заради засада на халфа при подаването към него от страна на Роберт Левандовски.

В 22-ата минута Харис Сеферович стреля с глава, но Марк-Андре тер Стеген направи трудно спасяване.

Четири минути по-късно Барселона пропусна нова страхотна възможност да поведе в резултата. Франк Кесие получи хубаво подаване в наказателното поле на Селта и бе изведен сам срещу Иван Вияр, след което стреля, но вратарят на домакините успя да спаси.

Селта организира бърза контраатака в 26-ата минута, при която Карлес Перес реши да стреля, но слабо и право в ръцете на Тер Стеген.

Минута по-късно Франк Кесие имаше страхотен шанс. Той се извиси над всички в наказателното поле на Селта и стреля мощно с глава, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Иван Вияр.

Оскар Родригес получи подаване на границата на наказателното поле на Барселона в 38-ата минута, след което стреля, но топката премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб на вратата на Тер Стеген.

Роберт Левандовски отправи много мощен удар от разстояние в 40-ата минута, но топката се спря в левия страничен стълб на вратата на Иван Вияр.

Селта Виго поведе с 1:0 в 42-ата минута, когато Харис Сеферович комбинира с Габри Вейга, който бе изведен на страхотна позиция в наказателното поле на Барселона и с премерен удар прати топката покрай Тер Стеген в неговата врата.

В първата минута на добавеното време на първата част Карлос Домингес посрещна отскочилата топка извън наказателното поле на Барселона и стреля, но Тер Стеген се намеси и спаси.

Селта Виго удвои своята преднина в 66-ата минута, когато Габри Вейга с много нестандартен диагонален удар вкара топката в горния десен ъгъл на влезлия през второто полувреме на вратата на Барселона Иняки Пеня, като преди да влети в мрежата топката срещна и десния страничен стълб.

Барселона намали своя пасив в 80-ата минута, когато Усман Дембеле центрира в наказателното поле на Селта, където Ансу Фати отблизо вкара топката във вратата на Иван Вияр.

В третата минута на добавеното време на срещата Иняки Пеня направи страхотно спасяване, отразявайки снаряда насочен към десния му ъгъл от Карлес Перес.

Селта се спаси с 43 точки на тринадесето място, докато шампионът Барселона завърши сезона с 88 точки.

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки