Верстапен ще бъде порицан в Ред Бул

Нидерландецът беше на ръба от наказание в Испания

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър обеща да смъмри световния шампион Макс Верстапен заради отказа му да намали темпото в последните обиколки на Гран При на Испания вчера, както и заради това, че отново пренебрегна инструкциите на състезателния си инженер.

Макс записа пета победа за годината и беше недостижим за съперниците си в Барселона, но Хорнър призна, че е притеснен от поредната напрегната размяна на реплики между пилота и Джанпиеро Ламбиасе (на снимката с Макс)Вчера в хода на състезанието на Макс беше показан черно-бял флаг за неспазване на три пъти ограниченията на трасето. При още едно нарушение Верстапен щеше да получи 5 наказателни секунди. Ламбиасе на два пъти предупреди Макс по радиото да не натиска толкова силно, тъй като може да получи наказание, но Верстапен не се подчини на инструкциите му.

Първо, Макс попита за най-бързата обиколка в състезанието, на което инженерът отговори: „Не можем да си позволим никакви рискове. Не се тревожи за това.” Още в следващия тур Макс записа най-бързата обиколка, за да добави една допълнителна точка към 25-те, които носи победата.

Ламбиасе отново се включи по радиото, този път с леден тон: „Докарай колата до финала без да излизаш от белите линии, благодаря”. И получи саркастичен отговор от Макс: „Да, да”.

В крайна сметка Верстапен стигна до финала без наказания, но Хорнър обясни, че ще обсъди случилото се с Макс, тъй като това може да се окаже проблем за тима.

„Разбира се, че ще говорим с него – обясни Хорнър пред Sky Sports F1 по повод отказа на Макс да изпълни инструкциите на Ламбиасе. – Двамата са като стара женена двойка, която спори кой да вземе дистанционното за телевизора.”

 

Още от Формула 1

Андрети Формула Рейсинг може да бъде част от грида от 2025г.

Младокът впечатлява в Алфа Таури след като замени Даниел Рикардо

Нидерландецът с триумф и в Япония

Цунадо и Рикиардо остават в отбора и за следващия сезон

Нидерландецът беше безкомпромисен в квалификацията на "Сузука"

Нидерландецът беше недостижим в квалификацията на "Сузука"

Единственият, който е получил разрешение е Андрети Глоубъл

Нидерландецът е без проблеми в Япония този уикенд

Германецът е без отбор през този сезон във Формула 1

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки