Льоклер: Проблемите ни са по-големи отколкото очаквах

Пилотът на Ферари коментира състезанието в Испания

Пилотът на "Ферари" Шарл Льоклер не е доволен от представянето си в Гран При на Испания във Формула 1. Той стартира от бокса след неуспешна квалификация и смяна на части на неговия болид, за да завърши на 11-о място.

"Честно казано има повече проблеми, отколкото очаквах. Тази година вече имаше разочароващи дни и този резултат от състезанието е в съответствие със случилото се през сезона като цяло. Прекарахме първата част с твърдите гуми и очаквахме да са по-добри, но по някаква причина беше много лошо. Никакво сцепление, особено в предната част. Ограниченията бяха съвсем различни в сравнение с квалификациите. В известен смисъл очаквахме това. Т.е. по някаква причина не успяхме да влезем в работния прозорец на гумите по никакъв начин и след това влязохме, което беше изненада. Предстои много работа", каза Льоклер за "RaceFans".

Освен това 25-годишният пилот заяви, че отборът изостава много в състезателни условия.

"Във втората и в последната част на трасето усещанията бяха по-скоро такива, каквито трябваше да бъдат, беше по-добре. Но като цяло сме много назад, особено в състезателни условия - отново. Вярвам, че трябва да се съсредоточим напълно върху това и да намираме оптималното решение за гуми по-често, да работим по-добре с тях. Промяната на температурата от два или три градуса оказва огромно влияние върху баланса и този уикенд имахме проблеми", призна пилотът от Монако.

"Ферари" е на четвърто място в шампионата при конструкторите със 100 точки, а в класирането при пилототе Карлос Сайнс заема шеста позиция с 58 точки, а Льоклер е седми с 42. Следващият кръг от Формула 1 ще се проведе в Канада от 16 до 18 юни. 

Още от Формула 1

Андрети Формула Рейсинг може да бъде част от грида от 2025г.

Младокът впечатлява в Алфа Таури след като замени Даниел Рикардо

Нидерландецът с триумф и в Япония

Цунадо и Рикиардо остават в отбора и за следващия сезон

Нидерландецът беше безкомпромисен в квалификацията на "Сузука"

Нидерландецът беше недостижим в квалификацията на "Сузука"

Единственият, който е получил разрешение е Андрети Глоубъл

Нидерландецът е без проблеми в Япония този уикенд

Германецът е без отбор през този сезон във Формула 1

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки