Официално: Бензема подписа с Ал-Итихад

Вижте първите думи на нападателя и на клубния президент след трансфера

Официално: Бензема подписа с Ал-Итихад

Карим Бензема вече официално е играч на Ал-Итихад.

Бившият нападател на Реал (Мадрид) подписа договор с шампиона на Саудитска Арабия за следващите три години. Новината бе съобщена днес от арабския клуб.

35-годишният Бензема само преди дни обяви, че напуска Реал като свободен агент, след като договорът му изтече. Той много бързо е постигнал договорка с Ал-Итихад, където ще играе до 2026 година. Твърди се, че той е подписал контракт, според който ще получава по 200 милиона евро на сезон, или общо 600 милиона за трите предстоящи години.

"Привличането на настоящия носител на "Златната топка" е нов исторически момент за нашия клуб. Карим е футболна икона и е на върха в кариерата си. Той се присъединява към много конкурентен отбор, в много оспорвана лига и в държава, която има големи амбиции както на терена, така и извън него. Знаем, че всички погледи ще бъдат насочени към него, като също така нямаме търпение да го видим с номер 9 на фланелката на Ал-Итихад на гърба следващия сезон, в който ще имаме тежката задача да защитим титлата си, да се борим за титлата на Азия и да се представим добре на Световното клубно първенство", заяви президентът на клуба Анмар Бин Абдула Алхайлае.

Така Бензема става поредното голямо име, което ще играе в Саудитска Арабия, където миналата година отиде Кристиано Роналдо, а се очаква и други звезди скоро да поемат в тази посока, като се спрягат имената на Лео Меси, Нголо Канте, Хаким Зиеш, Серхио Рамос, Серхио Бускетс и др.

Негов треньор в Ал-Итихад пък ще бъде сериозно име в професията в лицето на Нуно Еспирито Санто, а самият Бензема коментира трансфера така:

„Аз съм развълнуван от възможността да играя в нова футболна лига в различна страна. Ал Итихад има невероятна история, много страстни фенове и има големи амбиции да бъде футболна сила в Азия, след като спечели шампионската титла в лигата. Аз имах щастието да постигна невероятни неща в моята кариера и да постигна страхотни неща, както в Испания, така и в Европа. Почувствах, че е времето за ново предизвикателство пред мен и нов проект. Всеки път, когато посещавам Саудитска Арабия, винаги чувствам топлотата и любовта на хората. Гледам напред към моите нови съотборници. Искаме заедно да помогнем на клуба и на футбола в Саудитска Арабия да стигнат до нови висини. Това е ново предизвикателство за мен, нов живот и нямам търпение да започна да тренирам. Ще направя всичко, за да печеля трофеи, да вкарвам, да демонстрирам моя талант, да правя щастливи феновете, клубът, президентът – всички. Лигата е добра, а в първенството играят много добри футболисти. Кристиано Роналдо е тук, приятел, който показа, че Саудитска Арабия прогресира във всяко едно отношение. Аз съм тук да побеждавам, както правих в Европа. Щастлив съм да ви видя в Джеда!"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки