След Бензема, Ал Итихад договори и Канте

Предлагат на халфа по 100 млн. евро на сезон

След Бензема, Ал Итихад договори и Канте

Полузащитникът на Челси Н'Голо Канте ще премине в шампиона на Саудитска Арабия Ал Итихад, съобщи журналистът Фабрицио Романо.

Договорът на Канте с английския клуб изтича в края на настоящия месец, така че Ал Итихад няма да плаща трансферна сума за правата му.

32-годишният французин обаче ще получава умопомрачителните 100 милиона евро на сезон, като в тази сума са включени и рекламните договори.

Според Романо Канте ще сложи подписа си под договор за 2 години, като вече е преминал успешно медицински изследвания в Лондон.

Н'Голо Канте прекара седем години в Челси, в които спечели по веднъж титлата в Англия, купата на страната, Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на Европа, както и Световното клубно първенство.

Преди това той спечели и трофея във Висшата лига с Лестър, а през 2018 година стана световен шампион с националния отбор на Франция.

Преди дни Ал Итихад привлече и сънародника на халфа Карим Бензема от Реал (Мадрид).

Пристигането на носителя на Златната топка пък поставя под въпрос бъдещето на най-добрия реализатор в местното първенство Абдерразак Хамдала, пише агенция "Ройтерс".

Ал Итихад привлече втория най-добър голмайстор в историята на „Кралския клуб“ с договор за 3 сезона. Френският нападател отбеляза 354 гола по време на 14-годишния си престой в испанския гранд. От саудитския клуб вече потвърдиха, че Карим Бензема ще получи фланелката с номер 9, вместо Хамдала.

32-годишният марокански национал изигра ключова роля при успеха на Ал Итихад през миналия сезон и завоюването на първа титла от 2009-а насам. Три години по-младият от Бендема нападател вкара  21 гола в 26 мача и спечели приза за най-добър реализатор в шампионата, изпреварвайки Андерсон Талиска от Ал Насър и Одион Игало от Ал Хилал.

Футболистът демонстрира спокойствие при изказването си за местни медии в Саудитска Арабия по-рано през седмицата.

"Приветстваме един играч, който може да помогне на отбора. Той е добре дошъл и ние нямаме проблеми. Ние сме големи футболисти, свикнали сме на вътрешната конкуренция и сме на разположение", заяви Хамдала.

Очаква се Карим Бензема да бъде водещ нападател в отбора, докато Абдерразак Хамдала ще трябва да приеме второстепенна роля или да си потърси нов тим подобно на бившия футболист на Ал Насър Венсан Абубакар след привличането на Кристиано Роналдо в клуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки