Уест Хем спечели Лигата на конференциите с късна драма (ВИДЕО)

Лондончани вкараха в 90-та минута за крайното 2:1

Уест Хем спечели Лигата на конференциите с късна драма (ВИДЕО)

Уест Хем е вторият носител на трофея Лига на конференциите след като лондончани победиха с 2:1 Фиорентина във финалния мач в Прага. Победният гол падна в 90-та минута, дело на Боуен и прати английските фенове по трибуните в екстаз.

Още в 1-вата минута „чуковете“ отправиха първия точен удар в мача. Михаил Антонио си освободи пространство на границата на наказателното поле и шутира – право в ръцете на Пиетро Терачано.

Четири минути по-късно Николас Гонсалес нахлу в наказателното поле, където беше съборен. Главният съдия Карлос дел Серо Гранде беше категоричен, че няма основания за дузпа. Докато Гонсалес беше на тревата, към него полетяха пластмасови чаши от трибуните. За щастие, футболистът на италианския тим не пострада.

Половин час след началото феновете на „чуковете“ отново застрашиха здравето на футболист на Фиорентина. Кристиано Бираги се запъти към ъгловото флагче, за да изпълнява ъглов удар. Капитанът на Фиорентина беше замерян с пластмасови чаши. Една от тях го уцели в главата, от която шурна кръв. Той отговори с иронични аплодисменти, а медицинският щаб трябваше да го превърже. За няколко минути играта беше спряна, докато страстите бъдат овладени.

Дълбоко в добавеното време топката навести мрежата на Уест Хем.

Николас Гонсалес центрира отдясно. Кристиан Куаме скочи високо и стреля с глава. Топката се отби от десния страничен стълб. Последва добавка на Лука Йович, който преодоля Ареола. Попадението обаче не беше зачетено заради засада. ВАР потвърди, че сърбинът беше зад последния в защитата на съперника.

Час игра след началото Уест Хем получи правото да изпълни дузпа. При подаване в наказателното поле топката се приплъзна по ръката на Бираги. Лондончани скочиха в претенциите си за дузпа, но Карлос дел Серо Гранде подмина ситуацията. Впоследствие реферът беше привикан от ВАР. Той преразгледа случилото се и посочи бялата точка. Саид Бенрама се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Той беше безпощаден и с мощен удар в левия ъгъл не остави шансове на Терачано.

В 67-ата минута резултатът беше изравнен. „Виолетовите“ много бързо се върнаха в мача. Гонсалес свали с глава центриране по диагонала. Джакомо Бонавентура овладя с десния, след което моментално стреля с левия крак в далечния ъгъл. Ареола беше преодолян, а топката се оплете в мрежата – 1:1.

В последната минута от редовното време Уест Хем стигна до втори гол, с който нокаутира тима от Флоренция. Миг невнимание и една грешка в средата на терена решиха мача в полза на „чуковете“. Фиорентина загуби в средата на терена. Моментално Лукас Пакета пусна пас в коридор. Джаръд Боуен се озова очи в очи с Терачано и го преодоля за 2:1. Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано не беше на себе си. Специалистът трудно повярва какво е видял и как неговите футболисти допуснаха подобен гол в самия край на мача.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ФИОРЕНТИНА: 1. Пиетро Терачано, 2. Додо, 4. Никола Миленкович, 16. Лука Раниери, 3. Кристиано Бираги (к), 5. Джакомо Бонавентура, 34. Софян Амрабат, 38. Роландо Мандрагора, 22. Николас Гонсалес, 7. Лука Йович, 99. Кристиан Куаме;

Треньор: Винченцо Италиано;

УЕСТ ХЕМ: 13. Алфонс Ареола, 33. Емерсон, 27. Найеф Ажер, 4. Курт Зума, 5. Владимир Цоуфал, 28. Томас Сучек, 41. Деклан Райс (к), 11. Лукас Пакета, 22. Саид Бенрема, 9. Михел Антонио, 20. Джаръд Боуен;

Треньор: Дейвид Мойс;

Съдия: Карлос дел Серо Гранде (Испания).

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

Рома задържа Де Роси и през следващия сезон

Наставникът на "вълците" записва впечатляващи резултати тази пролет

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки