Боксът остава в олимпийската програма

Вижте подробности

Международният олимпийски комитет (МОК) реши да предложи отлагането на признаването на Международната боксова асоциация (IBA) като официален регулативен орган в аматьорския бокс. Посочената причина за това е, че IBA са се провалили да изпълнят поставените им цели за реформи в организацията им.

Въпреки това, МОК потвърди, че боксът ще бъде част от следващите и по-следващите олимпийски игри (Париж 2023, Лос Анджелис 2028).

Припомняме, че през 2019-а МОК суспендира IBА заради финансови и спортно-технически въпроси. Заради това IBA не присъстваше като орган на Игрите в Токио през 2021-а. Тогава МОК само организира и проведе квалификациите и боксовите срещи на Олимпийските игри в японската столица. За да бъде признат отново като регулативен орган, IBA трябваше да изпълни реформи свързани със съдийство, финансова прозрачност, и етика. 

Проблемите между МОК и IBA се задълбочиха в последните дванайсет месеца, тъй като IBA избра да позволи на руснаци и беларуси да се състезават под техния флаг, което пък накара много държави да напуснат организацията. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки