Петима българи се класираха за втория кръг на тенис турнир в Румъния

Вижте подробности

Петима българи се класираха за втория кръг на тенис турнир в Румъния

5 родни таланти се класираха за втория кръг на сингъл на турнира за юноши и девойки до 14 години от трета катергория на Тенис Европа в Крайова (Румъния), съобщи официалният сайт на Българската федерация по тенис. 

В турнира участва тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2010 г. е в състав Димитър Топчийски (Некст Джен), Пламен Колев (Про спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Поставеният под №3 при юношите Димитър Топчийски победи Давид Арчип от Румъния с 6:0, 6:4

№6 в схемата Пламен Колев се наложи с 6:2, 6:2 над Алберт Пипие от Румъния.

Марин Абаджиев спечели с 6:4, 6:3 над Лука Амза от Румъния.

Втората в схемата Елена Пападопулу победи със 7:5, 6:3 Теодора Петре от Румъния.

Осмата в схемата Кристина Кънева се наложи с 6:2, 6:1 над Андреа Танасе от Румъния.

Рада Колева отстъпи с 4:6, 5:7 от Алексия Божин от Румъния.

В турнира на двойки при юношите Димитър Топчийски и Пламен Колев победиха друг българин Констатин Кралев и Александру Крачиун от Румъния с 6:2, 6:0 и се класираха на полуфинал. За полуфиналите се класира и Марин Абаджиев в тантем с Наркис Дамиан от Ирландия.

Три българки се класираха за полуфиналите на двойки при девойките. Това са Рада Колева в тандем с Никол Нунева и Елена Пападопулу в тандем с Ева Черцел от Румъния.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки